AVO 3 wint ruim van concurrent ZKC’19 3

Home Nieuws AVO 3 wint ruim van concurrent ZKC’19 3

In een goed gevulde Marsdijkhal nam AVO 3 het vandaag op tegen Zkc’19 3 uit Zuidwolde. De uitwedstrijd destijds was een matige van Asser kant en werd dan ook verloren (17-12). Vandaag tijd voor revanche!

Vanaf minuut 1 was de scherpte aanwezig en via een snelle 1-0, stond er een paar minuten later al een 4-0 voorsprong op het scorebord. Via een time-out probeerden de gasten de goede start van AVO te ontregelen. Na de 5-1 kwam Zkc weer wat dichterbij en halverwege de 1e helft was de voorsprong geslonken tot 6-4. AVO liet zich niet van de wijs brengen, verdedigend ging er een tandje bij en aanvallend bleef het bal- en looptempo hoog. Bij rust was er weer een gaatje geslagen en was de stand inmiddels 12-7 in Asser voordeel.

Ook aan de 2e helft werd energiek gestart door de thuisploeg, maar het waren de Zuid-Drenten die scoorden, 12-8. Wederom trapte AVO het gaspedaal vol in en stond er met nog zo’n 18 minuten te spelen een 18-11 voorsprong op het scorebord. AVO liet zien dat er vandaag niets te halen viel in de Marsdijkhal en ook in de laatste fase van de wedstrijd werd de voorsprong alleen maar groter. Via een aantal flitsende combinaties werd het uiteindelijk een ruime overwinning. De prima leidende scheidsrechter floot af bij  een 26-15 eindstand.

Door de overwinning is AVO 3 weer koploper in de reserve 2e klasse A. Aanstaande zaterdag gaat AVO 3 op bezoek bij de reserves van Ritola, er wordt om 19.20 uur gespeeld in Zuidlaren.