AVO 3 zet fanatiek Ritola 2 overtuigend aan de kant

Home Nieuws AVO 3 zet fanatiek Ritola 2 overtuigend aan de kant

Na een matige pot vorige week in Zuidwolde, moest er vandaag beter gepresteerd worden om het jonge, fanatieke Ritola 2 te verslaan.

Het tempo lag bij beide teams lekker hoog, wat in de beginfase direct veel treffers opleverde. Ondanks dat AVO steeds een voorsprong nam, bleven de groenhemden tot 4-4 bij. De scoringsdrift van de thuisploeg was nog lang niet voorbij en via 8-6 werd de voorsprong vergroot tot 4 verschil. De voorsprong werd tot het rustsignaal vastgehouden, de kleedkamers werden opgezocht met een verdiende 14-10 voorsprong.

In de 2e helft ging AVO vooral door met waar het in de 1e helft mee bezig was. Aanvallend een hoog tempo en scorend over vele schijven en verdedigend bleven zij de druk erop houden. Halverwege de 2e helft stokte de aanvalsmachine, maar doordat AVO verdedigend de poorten goed gesloten hield kwam de inmiddels ruime voorsprong niet meer in gevaar. De prima leidende scheidsrechter floot voor het laatst bij een 23-15 eindstand.

Met 2 punten achterstand op de koploper en 4 punten voorsprong op de nummer laatst, is er nog van alles mogelijk in de reserve 2e klasse A. As zondag gaat AVO 3 op bezoek bij koploper Wez Handich 2, er wordt gestart om 14.40 uur in Houtigehage.