AVO 3 zet ZKC’19 2 aan de kant door weergaloze 1e helft

Home Nieuws AVO 3 zet ZKC’19 2 aan de kant door weergaloze 1e helft

Na 2 overwinningen op rij werd er vandaag aangetreden tegen ZKC’19 2 in Zuidwolde. In de 1e zaalwedstrijd van dit seizoen werd het destijds in de Marsdijkhal een 18-18 gelijkspel.

In de eerste minuten was het aanvallend nog wat aftasten voor AVO waar de beste kansen lagen vandaag. Gelukkig stond het verdedigend direct goed, waardoor het aanvalsvak genoeg scoringskansen kreeg. Door de solide verdediging kwam AVO op een voorsprong en toen ook de aanvalsmachine op stoom kwam, was er voor de thuisploeg geen houden meer aan. Op 3-10 vluchtte ZKC’19 in een time-out, maar ook in de eindfase van de 1e helft schoten de Assenaren loepzuiver. De rust werd dan ook bereikt met een 5-16 ruststand.

In de 2e helft was het uiteraard zaak voor AVO om de concentratie nog 30 minuten vast te houden, om zo de ruime marge te behouden en de 2 punten mee naar Assen te nemen. Zkc kwam aanvallend wat beter in haar spel en begon ook met scoren, AVO scoorde rustig mee. Ondanks dat het wat stroever liep dan in de 1e helft bleef AVO op de belangrijke momenten scoren zodat de marge groot bleef. In de slotfase strooide de verder prima leidende scheidsrechter met strafworpen voor de thuisploeg waardoor er uiteindelijk een 20-24 eindstand op het scorebord stond.

Een belangrijke zege, want door de winstpartij neemt AVO 3 nu afstand van de onderste regionen en staat het netjes in de middenmoot van de reserve 1e klasse A.

As zondag wordt er weer thuis gespeeld in de eigen vertrouwde Marsdijkhal, om 11.30 uur wordt er aangetreden tegen de koploper, het geroutineerde KZ 5.