AVO blijft knokken voor lijfsbehoud!

Home Nieuws AVO blijft knokken voor lijfsbehoud!

Afgelopen zaterdag 27 oktober speelde de AVO selectie weer een uitwedstrijd. AVO 2 moest het in Ruinerwold opnemen tegen het stugge KIOS 2. AVO 1 moest de laatste wedstrijd van de eerste veldperiode naar De Hoeve.

De wedstrijd in Ruinerwold kende een wisselend begin. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. AVO 2 liep vlak voor rust uit naar een 10-12 ruststand. De tweede helft nam KIOS de regie in de wedstrijd en had AVO moeite met scoren. Eindstand 23-20 in het voordeel van KIOS.

De wedstrijd in De Hoeve was voor AVO 1 de laatste wedstrijd van een slechte veldperiode. De tot nu toe gespeelde wedstrijden in de Overgangsklasse werden door AVO verloren. Slechts 1 wedstrijd tegen concurrent Amicitia werd er gewonnen. Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst op het programma.

Om precies 15:30 uur floot scheidsrechter De Vries met zijn assistent Salomons voor het begin van de wedstrijd. De Hoeve scoorde gelijk de eerste aanval en na ruim 7 minuten spelen gaf het scorebord een stand van 2-2 aan. Op dat moment zette De Hoeve aan en was AVO niet bij machte om hier qua scores wat tegenover te zetten. Met nog 10 minuten tot de rust was het 9-3 in het voordeel van de Friezen. AVO deed wat terug en scoorde 3 x waar De Hoeve er 2 maakte. Met een stand van 11-6 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust zorgde AVO voor meer snelheid in het spel en dit resulteerde er in dat de jongelingen terugkwamen naar 12-10. Toen de Hoeve wat terugdeed was het AVO dat direct 2 goals op rij maakte. Bij 13-12 en nog 10 minuten te spelen nam De Hoeve een time out om orde op zaken te stellen. AVO was niet bij machte om mee te blijven scoren. De Hoeve liep via 18-12 uit naar een 19-14 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Terecht verloren van een ploeg die beter is en als team meer ervaring. Het is pijnlijk om te moeten concluderen dat de versnelling aan de resultaten kant nog minimaal is. We zijn op zaterdag nog niet stabiel genoeg om een hele wedstrijd op ons niveau te zijn. Als we op ons eigen niveau een hele wedstrijd hadden kunnen spelen hadden we vandaag misschien ook niet gewonnen, maar wel in de competitie meer punten gehad. Op het veld wordt het erg moeilijk om rechtstreeks te handhaven. De nummer 7 speelt een beslissingswedstrijd. Hier staan we 1 punt op achter, dat is het minimale waar we voor gaan. We gaan nu eerst de zaal in, hier zullen de resultaten op de ranglijst beter zijn.”