AVO E1 boekt eerste overwinning van het seizoen

Home Nieuws AVO E1 boekt eerste overwinning van het seizoen

Afgelopen zaterdag 11 maart stond voor onze E1-dames als één na laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie een uitwedstrijd tegen Rodenburg E1 op het programma. Thuis werd in de eerste wedstrijd van deze competitie deze tegenstander met een magere 4-2 verslagen. Dit was tot nog toe helaas ook direct de enige overwinning van ons toch goed spelende E1-team.
Om 9:40 uur gaf de scheidsrechter het beginsignaal van de wedstrijd. Loïs en Tara begonnen deze keer op de bank en Britt, Jytte, Maayke en Sarah begonnen in het veld. Tot halverwege het eerste kwart ging het spel aardig gelijk op en waren er kansen voor beide teams. Via een doorloopbal was het daarna de thuisploeg, die op een 1-0 voorsprong kwam. Een paar minuten later kreeg AVO uit een afgeslagen aanval van Rodenburg de bal en wist uit een snelle tegenaanval de gelijkmaker te scoren. Het was Britt die de stand op 1-1 bracht. In de laatste minuut van dit kwart kwam AVO via een doelpunt van Jytte zelfs op een 1-2 voorsprong.
Voor het tweede kwart gingen Maayke en Sarah naar de bank en kwamen Loïs en Tara in het veld. Na een paar minuten spelen wist Tara 2 keer vlot achter elkaar te scoren en bracht zo de stand op 1-4. De voorsprong deed onze meiden goed en het spel werd steeds beter. Wederom werd Tara in scoringspositie gespeeld en in 2 keer (de bal stuitte terug van de korf) kreeg ze de bal door de korf en zette AVO op een 1-5 voorsprong. Vlak voor het rustsignaal was het nogmaals Tara die scoorde, zodat AVO met een voorsprong van 1-6 ging rusten.
Bij het begin van de tweede helft bleven Britt en Jytte op de bank en kwamen Maayke en Sarah weer in het veld. Gesteund door de ruime voorsprong werd door het hele team goed en enthousiast verder gespeeld. Op enkele momenten werd door het overenthousiaste spel de wedstrijd wat rommelig, maar wie maalt daar in deze situatie om. Er werd goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Tara (dankzij een minder ervaren tegenspeelster) kreeg, wat dan ook snel weer resulteerde in een doelpunt: 1-7. Vanaf dat moment liet ook Rodenburg zich in dit kwart wat meer zien, en wist zelfs 4 keer te scoren. Doordat ook Tara tussendoor nog weer een keer scoorde stond met nog een paar minuten te spelen de stand op 5-8 in het voordeel van AVO. In de resterende tijd van dit derde kwart maakte Tara nog 2 doelpunten, waarvan de eerste uit een doorloopbal. Zo stond er met nog een kwart wedstrijd te spelen een 5-10 stand op het scorebord.
Voor het laatste kwart gingen Loïs en Tara naar de bank en kwamen Britt en Jytte weer in het veld. Al snel scoorde Rodenburg 6-10, maar direct sloeg AVO terug en scoorde Sarah uit een doorloopbal 6-11. Ook na een volgend doelpunt van Rodenburg had AVO direct een antwoord en scoorde deze keer Britt uit een doorloopbal: 7-12. Kort hierna wist Britt nog een keer te scoren en bepaalde ze de eindstand op 7-13.
Een dik verdiende overwinning voor onze E1-dames die stuk voor stuk erg gedreven speelden en zichtbaar genoten van de tweede overwinning in deze competitie.
Ook in de afsluitende strafworpenserie waren onze dames het Leekster team de baas. Door doelpunten van achtereenvolgens Tara, Britt, Sarah, Jytte, Britt en Maayke ging hier de overwinning met 3-6 naar AVO.