AVO E1 is op dreef en wint ruim van Stadskanaal ’74

Home Nieuws AVO E1 is op dreef en wint ruim van Stadskanaal ’74

Na 2 zaterdagen meivakantie was het afgelopen zaterdag 6 mei “eindelijk” weer tijd voor een competitiewedstrijd. Voor ons E1-team van Britt, Loïs, Maayke en Tara was dit een thuiswedstrijd tegen Stadskanaal ’74 E1. Voor deze wedstrijd was het team aangevuld met E3-speler Hugo. Helaas was de aangestelde scheidsrechter verhinderd, maar gelukkig werd er  een vervanger gevonden. De vader van E2-speler Hielke was bereid om voor deze wedstrijd de leiding in handen te nemen.
Om even na 13:00 uur begon de wedstrijd met Britt, Loïs, aanvoerder Maayke en Tara in het veld. Hugo bleef eerst aan de kant. AVO ging direct flink in de aanval en binnen een minuut ging de eerste bal door de korf: Tara maakte er 1-0 van. Slechts enkele minuten later was het Maayke die er 2-0 van maakte: een lekker begin dus. Halverwege het eerste kwart kreeg een Stadskanaal-speler ademhalingsproblemen en moest helaas worden gewisseld. AVO liet zich niet van de wijs brengen en ging door met mooi spel en zag dit na een mooie aanval via een mooie doorloopbal beloond in een doelpunt van Britt, 3-0 dus. Direct had Stadskanaal hier een antwoord op en scoorde tegen: 3-1. Met nog een minuut te spelen moest er een volgende wissel plaatsvinden. Loïs kreeg een bal in het gezicht en werd vervangen door Hugo.
Met de in het veld staande spelers begon het tweede kwart van de wedstrijd. Nauwelijks was het spel weer begonnen, of Britt scoorde al met een mooi afstandsschot de 4-1. Weer een paar minuten later werd het door doelpunten van Tara en Maayke zelfs 6-1 in AVO’s voordeel. Ook Stadskanaal deed nog een keer wat terug en scoorde 6-2. Even brak er een periode aan waarin wel goed werd gespeeld, maar waarin helaas niet werd gescoord. Dit lukte ook niet vanuit een aan AVO toegekende strafworp, waarbij de veroorzaker wel erg verdrietig was. Toch pakte AVO tegen het einde van dit kwart het scoren weer op en liep door doelpunten van Tara en Britt uit naar een 8-2 ruststand.
Bij het begin van de tweede helft ging Tara naar de kant en kwam de herstelde Loïs weer in het veld. Het werd een kwart waarover niet veel valt te vertellen. Het eerste deel verliep in een vrij rustig tempo en in het tweede deel ontstond wel druk van AVO-zijde, maar dit leidde niet tot doelpunten. Ook een tweede strafworp voor AVO werd helaas niet benut.
Voor het laatste kwart kwam Tara weer in het veld en ging Hugo naar de kant. Direct in de eerste minuut kreeg AVO de kans om de score uit te breiden vanuit een derde toegekende strafworp. Deze keer toegekend voor verdedigen met 2 spelers tegelijk. Helaas werd ook deze strafworp niet benut. Ook dit kwart zou niet erg doelpuntrijk worden. Er werd goed samengespeeld, maar verder dan een doelpunt van Britt, die er 9-2 van maakte, kwam AVO niet. Stadskanaal was dit kwart scorend de meerdere door 2 doelpunten in de laatste minuut. Hierbij viel het laatste doelpunt uit een strafworp. Met een 9-4 stand in het voordeel van AVO floot de uitstekend leidende scheidsrechter direct hierna af.
Gezien de strafworpen in de wedstrijd, beloofde de afsluitende strafworpenserie niet veel goeds voor het AVO-vijftal. Maar, zoals zo vaak verraste dit team ons ook deze keer weer. Door benutte strafworpen van achtereenvolgens Loïs, Maayke, Loïs en Hugo werd door slechts 1 Stadskanaalster tegendoelpunt ook hier gewonnen met 4-1.
Na 1 keer te hebben gespeeld tegen elke tegenstander uit de poule, beginnen vanaf volgende week de returnwedstrijden met als eerste de uitwedstrijd tegen de tegenstander van vandaag.