AVO E1 sluit seizoen winnend af !

Home Nieuws AVO E-jeugd AVO E1 sluit seizoen winnend af !

Archief foto

Zaterdag 18 maart stond voor AVO E1 de twee keer uitgestelde uitwedstrijd tegen Wordt Kwiek E1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen dit team werd in een spannende wedstrijd nipt met 11-12 verloren, dus ook in deze return verwachtten we allemaal weer veel spanning. Coach Evelien was afwezig en daarom werd deze keer de coaching gedaan door Lisette.
Om even voor 10:00 uur begon in het mooie sportcomplex “De Kompenije” de wedstrijd tegen het Jubbegaster meidenteam. Jytte en Maayke begonnen op de bank en Britt, Loïs, Sarah en Tara begonnen in het veld. Terwijl de AVO-dames wat stroef aan de wedstrijd begonnen, was het bij Wordt Kwiek net het tegenovergestelde. Direct vanaf de afworp gingen de Friezinnen in de aanval en scoorden vlot achter elkaar 1-0, 2-0 en zelfs 3-0. Het begon dadelijk al aardig op de thuiswedstrijd tegen Wordt Kwiek te lijken. Ook toen kwam AVO snel op achterstand, maar wist het goed terug te komen: geen zorgen dus. AVO kreeg enkele kansjes, maar wist vooralsnog niet te scoren. De eerste echte kans deed zich voor bij een aan AVO toegekende strafworp, maar deze werd helaas gemist. Toch wisten onze meiden in dit eerste kwart nog tot scoren te komen. Eerst was het Britt die er 3-1 van maakte en vlak voor tijd draaide Tara zich mooi vrij en maakte er 3-2 van.
Voor het tweede kwart gingen Loïs en Tara naar de bank en kwamen Jytte en Maayke in het veld. Na amper 1 minuut spelen scoorde Britt de gelijkmaker en bracht zo de stand op 3-3. Lange tijd ging het spel aardig gelijk op en werd er door beide teams goed rondgespeeld, maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk was het AVO dat weer eens doel wist te treffen. Eerst zette Britt AVO op een 3-4 voorsprong en vervolgens maakte Jytte er 3-5 van. Ook Wordt Kwiek kwam nog een keer tot scoren, zodat de dames de rust ingingen met een 4-5 stand in het voordeel van AVO.
Bij het begin van de tweede helft kwamen Loïs en Tara weer in het veld en gingen Britt en Sarah naar de bank. AVO ging verder met haar snelle spel en binnen een minuut was het al weer raak. Deze keer was het Loïs die scoorde en de stand naar 4-6 bracht. Ondanks het goede spel (van beide partijen) moesten we toch ruim 5 minuten wachten voordat het volgende doelpunt viel. Tara zette AVO op een 4-7 voorsprong, maar in dezelfde minuut scoorde ook Wordt Kwiek tegen en bracht de stand op 5-7. Met nog een minuut te spelen in dit kwart kwam de wedstrijd door een blessure van een Wordt Kwiek-speelster zo’n 2 minuten stil te liggen. Mooi was het om te zien met hoeveel belangstelling en meeleven door beide teams de blessurebehandeling werd gadegeslagen. Na de spelhervatting kreeg AVO de bal en na een erg mooi opgezette aanval scoorde Tara 5-8.
Voor het laatste kwart van de wedstrijd gingen Jytte en Maayke naar de kant en kwamen Britt en Sarah weer in het veld. Na een paar minuten spelen was het weer Tara die scoorde en er zo 5-9 van maakte. Weer sloeg Wordt Kwiek direct terug en scoorde 6-9. Dit was ook meteen het laatste doelpunt van het Friese viertal, want ze kwamen er de resterende 6 à 7 minuten niet meer aan te pas. Het was één en al AVO dat de klok sloeg. Met geweldig rondspelen werd de tegenstander knock-out gespeeld en werd er door onze meiden achtereenvolgens nog gescoord door Britt (6-10 met een afstandsschot), nogmaals Britt (6-11), Tara (6-12) en nog een keer Britt die de eindstand bepaalde op 6-13.
We zagen een prachtige wedstrijd onder een goed leidende scheidsrechter met een mooie welverdiende overwinning die alle vertrouwen geeft voor de komende veldcompetitie. In deze zaalcompetitie eindigde AVO E1 in deze poule met sterke tegenstanders op een zesde plaats met 6 punten. Net 1 puntje achter de tegenstander van vandaag.
De afsluitende strafworpenserie ging helaas net met 4-3 verloren, maar daar werd niet echt om getreurd. Aan AVO-zijde scoorden achtereenvolgens Sarah, Loïs en Britt.