AVO E1 verliest met grote cijfers in Drachten

Home Nieuws AVO E1 verliest met grote cijfers in Drachten

Na het nipte thuisverlies eind vorig jaar tegen Drachten / van der Wiel E1 stond voor onze E1-dames afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen de Friese koploper op het programma. Het was weer eens vroeg opstaan voor spelers en supporters, want de wedstrijd begon al om 9:00 uur.
Jytte en Sarah begonnen op de bank en Britt, Loïs, Maayke en Tara in het veld. Nauwelijks was de wedstrijd begonnen of de eerste bal verdween al in de korf. Helaas was dit de korf van AVO, zodat direct al tegen een 1-0 achterstand werd aangekeken. Dit duurde echter niet lang, want in de eerste de beste tegenaanval scoorde Britt (tot haar eigen verbazing) met een fraai afstandschot 1-1. Een minuutje later kreeg Drachten een strafworp, maar deze werd (gelukkig voor AVO) gemist. Even later was het wel raak en kwam Drachten op een 2-1 voorsprong. Minutenlang ging de strijd gelijk op, totdat ook AVO een strafworp kreeg toegekend. Deze werd door Tara keurig benut, zodat de stand weer gelijk was: 2-2. Tegen het einde van dit eerste kwart wist Tara via een doorloopbal AVO zelfs op een 2-3 voorsprong te zetten. Maar toch kwam Drachten in de laatste seconden nog weer terug en scoorde 3-3.
Voor het tweede kwart gingen Britt en Loïs naar de bank en kwamen Jytte en Sarah in het veld. De wedstrijd was nog maar net weer begonnen of Drachten kreeg een tweede strafworp. Nu werd deze wel benut en kwam de stand op 4-3. Ondanks een goede inzet van de AVO-speelsters, was het dit kwart alleen Drachten dat wist te scoren. En niet één of twee keer, maar zelfs nog zes keer. Daarnaast werd door de Friezinnen ook nog een derde strafworp gemist. Door dit doelpuntengeweld gingen beide teams rusten met een stand van 10-3 op het scorebord.
Na de rust, waarin coach Evelien met haar team de tactiek nog eens doornam, namen Maayke en Tara op de bank plaats en kwamen Britt en Loïs weer in het veld. De tactiekbespreking wierp al snel zijn vruchten af, want Britt scoorde AVO’s vierde doelpunt en bracht zo de stand op 10-4. Maar, hoe goed onze meiden ook speelden, tegen deze sterke tegenstander was geen kruid gewassen. Drachten ging door met scoren en maakte er achtereenvolgens 11-4, 12-4, 13-4 en via een erg mooie doorloopbal zelfs 14-4 van. Toch wist ook AVO in de laatste minuut via een doelpunt van Loïs nog weer een keer te scoren. Hierdoor eindigde het derde kwart van de wedstrijd, na nog een blessure aan de vinger van Sarah, die middels het aanbrengen van een pleister gelukkig snel kon worden verholpen, met een 14-5 stand op het scorebord.
Voor het laatste kwart kwamen Maayke en Tara weer in het veld en gingen Jytte en Sarah naar de bank. Na een minuut spelen kreeg AVO haar tweede strafworp, maar deze werd helaas gemist. Hierna was het weer Drachten dat scoorde en de stand op 15-5 bracht. Halverwege dit laatste kwart kreeg ook AVO nog een derde strafworp toegekend. Deze keer werd deze wel benut en maakte Britt er 15-6 van. AVO kwam in het laatste deel van deze wedstrijd niet meer tot scoren, maar Drachten bleef hiermee wel stug doorgaan. Ondanks de felle tegenstand van onze dames, wist Drachten zelfs nog 4 doelpunten (waaronder een mooi afstandschot) te maken. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 19-6 overwinning voor het zeer goed spelende Drachten / van der Wiel.
Zowel coach, speelsters en supporters wisten dat er deze keer, ondanks de goede wedstrijd van AVO-zijde, niet meer in zat.
Dan moest het maar gebeuren in de afsluitende strafworpenserie. En zowaar ……. dat gebeurde ook. Door doelpunten van achtereenvolgens Loïs, Britt, Maayke en Loïs werd hier, door slechts twee doelpunten van de tegenstander, met 2-4 gewonnen.