AVO E1 verliest nipt van Wordt Kwiek

Home Nieuws AVO E1 verliest nipt van Wordt Kwiek

Na twee keer te zijn uitgesteld, stond zaterdag 28 januari voor onze E1 de eerste ontmoeting met Wordt Kwiek E1 op het programma. Met een geblesseerde coach Evelien op de bank en gelegenheidscoach Annieta langs de lijn begint in thuisbasis Kloosterveste om 9:55 uur de wedstrijd. Voor ons meidenteam deze keer als tegenstander ook een volledig uit meisjes bestaand team.

Voor het eerste kwart beginnen Jytte, Maayke, Sarah en Tara in het veld en nemen Britt en Loïs op de bank plaats. Na een minuut spelen is het Wordt Kwiek dat het eerste doelpunt maakt. Ook het tweede, derde en vierde doelpunt zijn voor de Friezinnen, zodat AVO met nog een paar minuten te spelen in dit kwart tegen een 0-4 achterstand aankijkt. Gelukkig weet aan AVO-zijde Tara via een doorloopbal de stand op 1-4 te brengen. Ook Wordt Kwiek scoort nog een keer, waardoor na 10 minuten spelen een stand van 1-5 op het scorebord staat.
Voor het tweede kwart komen Britt en Loïs in het veld voor Jytte en Tara. De wedstrijd is nog maar net weer begonnen of AVO krijgt een strafworp. Deze wordt helaas gemist. Wordt Kwiek gaat ondanks goed spel van AVO wel door met scoren en maakt via een doorloopbal 1-6 en via een (volgens de supporters) verdedigd(?) doelpunt zelfs 1-7. Toch doet AVO weer wat terug en Sarah scoort 2-7, echter direct gevolgd door de 2-8 van Wordt Kwiek. Vanaf dit moment neemt AVO de touwtjes in handen. Via doorloopballen wordt beurtelings getracht te scoren. Veel pogingen worden afgeslagen, maar toch lukt het uiteindelijk Maayke om 3-8 te maken. In de zoemer maakt dezelfde Maayke er zelfs nog 4-8 van. Na de rust gaan Maayke en Sarah naar de bank en komen Jytte en Tara weer in het veld. AVO blijft goed doorgaan en geeft de tegenstander geen kansen tot scoren. Zelf scoort AVO wel en Tara brengt de stand naar 5-8. Lange tijd golft het spel op en neer, totdat Jytte tegen het eind van het derde kwart zelfs 6-8 maakt.
Nog 10 minuten te spelen; alles is nog mogelijk. Het publiek gelooft er in en belangrijker nog: de speelsters geloven er in. Maayke en Sarah komen terug in het veld en Britt en Loïs nemen plaats op de bank. Na een paar minuten spelen vergroot Wordt Kwiek de voorsprong naar 6-9, maar direct daarna brengt Tara via twee mooie doorloopballen de stand naar 8-9. Even later scoren ook de dames uit Jubbega via een doorloopbal 8-10. Binnen 10 seconden is het weer Tara die weet te scoren: 9-10. De spanning wordt nog verder opgevoerd wanneer Jytte met nog 3 minuten te spelen de stand gelijk trekt naar 10-10. Toch is het weer Wordt Kwiek dat de leiding neemt en via twee doelpunten op 10-12 komt. In de laatste minuut krijgt AVO nog een strafworp, maar ook deze keer mist AVO jammer genoeg. Vlak voor het eindsignaal weet Tara nog wel een keer te scoren en brengt zo de eindstand op 11-12.

We zagen een wedstrijd waarin Wordt Kwiek in het begin op een enorme overwinning leek af te stevenen, maar waarin vanaf halverwege het tweede kwart de AVO-dames de spanning volledig terug wisten te brengen, wat uiteindelijk resulteerde in een zinderend slot. Wat kan jeugdkorfbal toch mooi zijn! In de afsluitende strafworpenserie zette AVO nog even door en wist via doelpunten van achtereenvolgens Tara, Loïs, Britt, Maayke, Jytte en Maayke deze serie te winnen met 6-4.