AVO E1 wint na een zwaarbevochten wedstrijd

Home Nieuws AVO E1 wint na een zwaarbevochten wedstrijd

Voor de tweede wedstrijd van de voorjaarsveldcompetitie moest AVO E1 afgelopen zaterdag 15 april in een thuiswedstrijd aantreden tegen Nic./Alfa-college E1. Voor deze wedstrijd was het team van Britt, Loïs, Maayke en Tara aangevuld met E3-speler Joël en E4-speler Karsten.
Om exact 13:00 uur begon de wedstrijd onder droge, maar winderige omstandigheden. Voor het eerste kwart begonnen Britt, aanvoerster Loïs, Maayke en Tara in het veld en bleven de heren Joël en Karsten eerst op de bank. Direct koos AVO met de wind in de rug voor de aanval en al na 30 seconden scoorde Loïs het eerste doelpunt en zette AVO zo op een 1-0 voorsprong. Het spel golfde het hele eerste kwart op en neer met doelpogingen van beide teams, maar steeds waaiden de ballen over de korf of bleven in de wind hangen. Uiteindelijk wist aan het eind van het eerste kwart Tara met een afstandsschot AVO naar een 2-0 voorsprong te schieten.
Bij het begin van het tweede kwart ging Britt naar de bank en kwam Karsten in het veld. Het spel ging verder zoals in het eerste kwart. De bal werd door AVO goed rondgespeeld, maar de doelpogingen werden door de wind steeds om zeep geholpen. Deze keer was het Nic, dat als eerste scoorde. Na zo’n 3 minuten spelen maakten de Groningers 2-1 en weer 3 minuten later maakten ze er ook nog 2-2 van. Tussen deze 2 doelpunten door was Joël in het veld gekomen voor Karsten, die zich bij een val had bezeerd. Vlak na de gelijkmaker van Nic kreeg AVO een strafworp toegekend. Deze werd door Joël keurig benut, zodat AVO weer op een 3-2 voorsprong kwam. En weer kwam Nic terug en scoorde al snel weer de gelijkmaker: 3-3. Toch ging AVO met een voorsprong de rust in, want vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter scoorde Loïs nog 4-3.
Voor de tweede helft kwam Karsten weer in het veld voor Joël. Ook Britt kwam weer in het veld en Maayke ging naar de bank. Nic nam de touwtjes in handen en wist weer gelijk te maken en zelfs op een 4-5 voorsprong te komen. Vanaf dit moment volgde er een goede AVO-periode, helaas zonder doelpunten maar met erg goed spel. Halverwege het derde kwart kwam Joël weer in het veld voor Karsten. AVO bleef goed spelen en bij het publiek was de spanning te voelen, helemaal toen niet AVO maar Nic scoorde en de stand op 4-6 bracht. Teleurstelling langs de kant, maar niet in het veld. Er was immers nog een vierde kwart.
Voor dit vierde kwart ging Joël naar de kant en kwam Maayke weer in het veld. AVO wist het initiatief in de wedstrijd weer over te nemen en kwam door een doelpunt van Tara weer terug naar 5-6. Nog geen minuut later bracht Britt met een prachtig afstandsschot AVO zelfs weer langszij: 6-6. Er braken spannende laatste minuten van de wedstrijd aan, het was erop of eronder. Dit werd ook gevoeld door de tegenstander. Aan beide kanten werden verwoede scoringspogingen gedaan. Maar tot opluchting van alle AVO-supporters trok AVO aan het langste eind. Loïs onderschepte een afvallende bal en schoot voor AVO de 7-6 binnen. Nic wist in de resterende paar minuten niet meer terug te komen.
Een fraaie, zwaarbevochten overwinning in een zeer spannende wedstrijd, waarin bij (wind)vlagen heel goed werd gespeeld. Goed gedaan meiden en jongens.
In de afsluitende strafworpenserie met de wind in de rug was de spanning even groot als in de wedstrijd. Hier ging het zelfs helemaal gelijk op en werd de eindstand door doelpunten van Loïs, Maayke en Loïs aan AVO-kant en 3 doelpunten aan Nic-kant dan ook 3-3.