AVO E1 zet winnende reeks door naar het veldseizoen

Home Nieuws AVO E1 zet winnende reeks door naar het veldseizoen

Zaterdag 1 april (geen grap) stonden voor de E-teams van AVO de eerste wedstrijden van de voorjaarsveldcompetitie op het programma. Voor onze E1 was dit een uitwedstrijd tegen Hoogkerk / Nanka Diamond Tools E1. Met nieuwe E1-coach Lisette ging het team van Britt, Loïs, Maayke en Tara richting Hoogkerk waar de wedstrijd om 11:00 uur zou beginnen. Voor deze wedstrijd was het team aangevuld met E4-speler Cas.
Omdat er in eerste instantie gewacht moest worden op een andere scheidsrechter die nog op het naastgelegen veld actief was, zou de wedstrijd later gaan beginnen. Gelukkig kwam ook de eigen scheids opdagen, zodat er toch al snel gestart kon worden. Want wachten duurt altijd te lang.
Cas bleef eerst aan de kant (bij het scorebord) en Britt, Loïs, Maayke en aanvoerster Tara begonnen in het veld. Al snel leek het duidelijk dat AVO scorende bedoelingen had. Veelvuldig werd er op de korf geschoten, maar geen enkele bal trof doel. En zoals je dan altijd ziet, valt het eerste doelpunt aan de andere kant. Halverwege het eerste kwart was het Hoogkerk dat op een 1-0 voorsprong kwam. AVO ging verder met prijsschieten, maar steeds kwamen de ballen via de korf weer terug. Toch wist Tara uiteindelijk raak te schieten en de stand op 1-1 gelijk te brengen.
Voor het tweede kwart nam Loïs de plaats bij het scorebord in en kwam Cas in haar plaats in het veld. Het wedstrijdbeeld was te vergelijken met het eerste kwart: veel rennen, veel doelpogingen, maar vooralsnog geen treffers. Zelfs Hoogkerk wist een toegekende strafworp niet te benutten. Toch was het ook dit kwart weer de thuisploeg die als eerste scoorde en op 2-1 kwam. De rust kwam al in zicht toen ook AVO eindelijk weer een keer scoorde. Deze keer was het Maayke die de bal in de korf liet verdwijnen en zo de ruststand van 2-2 op het scorebord liet zetten.
Bij het begin van de tweede helft kwam Loïs weer in het veld en ging Tara naar de kant. Kennelijk was de rust benut voor taktische aanwijzingen en mogelijk een peptalk, want AVO ging fel van start. De bal werd goed rondgespeeld en dit resulteerde binnen 1 minuut al in een doelpunt van Maayke uit een doorloopbal: 2-3. In dezelfde minuut wist Maayke zelfs nog een keer te scoren en zo AVO op een 2-4 voorsprong te zetten. Even verslapte het spel aan AVO-zijde, waardoor Hoogkerk in de gelegenheid kwam om terug te komen en via 2 doelpunten vlot achter elkaar de stand weer gelijktrok naar 4-4. Direct hierna kreeg AVO een strafworp toegekend, welke door Maayke keurig werd benut: 4-5 dus. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten kwamen doelkansen. Door het goede samenspel wist AVO in de laatste paar minuten van dit kwart flink toe te slaan. Eerst was het Britt, die na goed jagen op de bal, de veroverde bal door de korf liet verdwijnen. Vervolgens wist Maayke nog weer een keer te scoren en in de laatste minuut scoorde ook gastspeler Cas na een mooie snelle aanval een even mooi doelpunt. Hierdoor kwam met nog een kwart wedstrijd te spelen een mooie 4-8 voorsprong voor AVO op het bord.
Voor het laatste kwart ging Cas naar de kant en kwam Tara weer in het veld. Uit de eerste de beste aanval wist dezelfde Tara ook direct te scoren en bracht ze de stand op 4-9. Direct scoorde Hoogkerk tegen en bracht de stand terug naar 5-9. AVO had gedurende de wedstrijd duidelijk het overwicht in handen gekregen en liet dat in dit laatste kwart ook nog even goed zien. Binnen 2 minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 5-12 door 2 doelpunten achter elkaar van Britt en 1 doelpunt van Tara, die zich op een mooie manier vrij had gedraaid. Ook Hoogkerk wist hierna nog 1 keer te scoren en bracht zo de eindstand in deze wedstrijd op 6-12.
Al met al een mooie, dik verdiende overwinning voor dit E1-team en een mooie opsteker voor de volgende wedstrijden.
Ook de afsluitende strafworpenserie werd winnend afgesloten. Door doelpunten van achtereenvolgens Loïs, Cas, Britt, Loïs en Britt werd hier door de 3 tegendoelpunten van Hoogkerk met 3-5 gewonnen.