AVO E2 begint ook 2018 goed, en wint voor de 5de keer op rij

Home Nieuws AVO E2 begint ook 2018 goed, en wint voor de 5de keer op rij

Zaterdag 6 januari stond voor onze E2 als eerste wedstrijd van 2018 een thuiswedstrijd tegen het Beiler Vitesse E2 op het programma. Het complete team was er deze zaterdagmorgen op gebrand om het jaar goed te beginnen. Om 9:00 uur begon de wedstrijd met op de tribune weer de nodige toeschouwers.
De wedstrijd begon met Loïs W op de bank en met Cas, Iris (aanvoerder), Karsten en Loïs P in het veld. AVO ging direct in de aanval en al na een halve minuut scoorde Karsten uit een doorloopbal de 1-0. AVO ging goed door met het opzetten van aanvallen, maar we moesten toch zo’n 3 minuten wachten op het volgende doelpunt. Het was Iris die er 2-0 van maakte. Even later was het alweer raak. Deze keer was het Loïs P die er 3-0 van maakte, direct gevolg door de de 4-0 van Iris uit een doorloopbal. AVO bleef aanvallen, hetgeen resulteerde in een volgend doelpunt van Iris: 5-0. In de laatste minuut was het nogmaals Iris die wist te scoren en er 6-0 van maakte.
Voor het tweede kwart ging Karsten naar de bank en kwam Loïs W in het veld. AVO ging zo door als in het eerste kwart. Mooie aanvallen werden afgewisseld met goed verdedigend werk en Vitesse kreeg weinig kansen. Die kansen kwamen er voor AVO wel en dit leidde ook tot doelpunten. Als eerste was het dit kwart de in het veld gekomen Loïs W die er 7-0 van maakte. Dezelfde Loïs nam daarna ook de 8-0 voor haar rekening. Enige tijd later wist ook Cas tot scoren te komen en maakte er 9-0 van. Hierna was het Loïs W die de score naar de dubbele cijfers tilde en er 10-0 van maakte. Het volgende doelpunt viel in de laatste minuut en kwam deze keer uit de handen van Loïs P: 11-0. Met nog 2 seconden op de klok kreeg AVO nog een strafworp toegekend, maar deze werd helaas gemist.
Na de rust, die door coach Martijn werd benut voor een teambespreking in de zaal, kwam Karsten weer in het veld en verhuisde Loïs P naar de bank. Het eerste doelpunt in dit kwart werd gemaakt door de net weer in het veld gekomen Karsten. Hij bracht de stand op 12-0. Hierna wist ook Vitesse enkele goede kansen te creëren en wist ook te scoren: 12-1. Hoewel het spel van AVO dit kwart een beetje rommeliger werd, werden er toch ook mooie aanvallen opgezet en werd er ook wel gescoord. Eerst was het Iris die 13-1 scoorde en vervolgens was het Cas die uit een mooie doorloopbal 14-2 maakte. Ook Vitesse kwam nog een keer tot scoren en maakte er 14-2 van. Na deze tegentreffer was het weer AVO dat de touwtjes in handen nam, maar veel doelpogingen gingen net mis. Toch wist Karsten in de laatste minuut nog een keer raak te schieten en er 15-2 van te maken.
Voor het laatste kwart kwam Loïs P weer in het veld en nam Cas op de bank plaats. Weer was het de net weer in het veld gekomen speler die als eerste scoorde. Loïs P zette AVO al snel op een 16-2 voorsprong. AVO combineerde er lekker op los en gaf weinig weg. Uit enkele mooie combinaties scoorde Loïs W eerst 17-2 en schoot dezelfde Loïs even later ook de 18-2 binnen. Halverwege dit laatste kwart werd uit een afgeslagen Vitesse-aanval Loïs P met een snelle tegenaanval in scoringspositie gebracht. Deze kans werd door haar keurig benut en bracht de score op 19-2. Voordat ook Vitesse nog een keer tot scoren kwam, was het aan AVO kant Loïs W die eerst de stand naar 20-2 bracht. Na de 20-3 van Vitesse was het in de laatste seconden van de wedstrijd nog een keer Loïs P die de bal door de korf mikte en zo de eindstand op 21-3 voor AVO bepaalde. Al deze Loïs-doelpunten in het laatste kwart kwamen natuurlijk ook tot stand dankzij het prima aanspelen door Iris en Karsten, vergeet dat niet.
Na het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter was het zoals gebruikelijk weer tijd voor de strafworpenserie. Door doelpunten van achtereenvolgens Iris, Loïs P, Cas, Loïs W, Iris, Loïs W en Iris ging hier door 1 tegendoelpunt van Vitesse de overwinning met 7-1 naar AVO E2.
Na 5 gewonnen wedstrijden staat voor dinsdag 9 januari om 18:00 uur in de Marsdijkhal een spannende inhaalwedstrijd tegen mede-koploper DES E1 op het programma. Hopelijk wordt ook die wedstrijd met succes afgesloten.