AVO E2 na zege op HHCombi kampioen!

Home Nieuws AVO E2 na zege op HHCombi kampioen!

Zaterdag 14 oktober stond voor onze E2 alweer de laatste wedstrijd van de najaarsveldcompetitie op het programma. Voor deze wedstrijd reisde het team af naar Hooghalen om te spelen tegen HHCombi E2. Een belangrijke wedstrijd, want het kampioenschap lag binnen handbereik. Hiervoor moest er wel eerst worden gewonnen. Om dit allemaal mee te maken stonden er dan ook veel meegereisde supporters langs de kant.
Om exact 9:00 uur begon de wedstrijd. Iris en Loïs P bleven eerst aan de kant en Cas, Karsten, Loïs W en Merel begonnen in het veld. Direct ging AVO in de aanval en na een paar minuten spelen wist Merel de 0-1 te scoren. Er werd lekker rondgespeeld en het spel ging op en neer. Aan beide kanten kwamen er kansen, maar nog geen doelpunten. In het tweede gedeelte van dit eerste kwart werd door AVO een mooie snelle aanval opgezet waaruit Karsten wist te scoren: 0-2. Een minuut later weer een snelle AVO-aanval waarbij alle spelers waren betrokken. Deze keer was het Cas die scoorde en de stand op 0-3 bracht. Met nog een minuut te spelen (in het eerste kwart) wist ook Loïs W de bal nog een keer door de korf te krijgen en maakte zo 0-4.
Voor het tweede kwart kwamen Iris en Loïs P in het veld en gingen Cas en Loïs W naar de kant. Net als in het eerste kwart was het Merel die na een paar minuten de score weer opende en 0-5 liet aantekenen. Hoewel er ook in dit kwart prima werd gespeeld, kwam AVO niet meer tot scoren. Wel wist HHCombi nog een doelpunt te maken, zodat met een 1-5 stand kon worden gerust.
Bij het begin van de tweede helft gingen Karsten en Merel naar de kant en kwamen Cas en Loïs W weer in het veld. Het spel was nog maar enkele seconden weer begonnen of AVO kreeg een strafworp toegekend. Deze werd door Loïs W keurig benut, waardoor AVO op een 1-6 voorsprong kwam. Het spel ging verder in een vlot tempo met geweldig samenspel van onze jeugd. Ook verdedigend werd er met een geweldige inzet gespeeld. Toch was het HHCombi dat halverwege dit kwart als eerste weer scoorde en de stand op 2-6 bracht. Direct in de volgende aanval sloeg AVO alweer terug via een doelpunt van Loïs W: 2-7. Even later werd Iris uit een afgeslagen aanval van HHCombi met een lange bal aangespeeld. Zonder te aarzelen schoot ze de bal prachtig door de korf en zette AVO op 2-8. Vlak voor het eind van dit kwart scoorde ook Loïs W nog een keer, zodat het laatste kwart inging met een 2-9 stand op het scorebord.
Voor dit laatste kwart kwamen Karsten en Merel weer in het veld en gingen Iris en Loïs P naar de kant. Direct liet HHCombi van zich spreken en scoorde 3-9. AVO nam het initiatief in het spel weer over en een minuut later was het ook weer raak aan AVO-kant. Deze keer was het Karsten die scoorde en er dus 3-10 van maakte. Enkele minuten later wist dezelfde Karsten er ook 3-11 van te maken. Door het prima spel van AVO werd Karsten zelfs nog een keer in staat gesteld om te scoren, hetgeen hij ook deed. Dit doelpunt was ook het laatste van deze wedstrijd, waardoor er bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter een eindstand van 3-12 in het voordeel van AVO op het bord stond.
Het kampioenschap voor het team van coach Martijn was een feit. De supporters hebben het behalen hiervan kunnen meebeleven in een zeer goede wedstrijd van E2. Volgens mij de beste wedstrijd van deze competitie.
Voordat de aanwezige trainster Evelien aan het team de welverdiende medailles uit kon reiken, moest er eerst natuurlijk nog de gebruikelijke strafworpenserie worden afgewerkt. Ook hierbij ging AVO er, door doelpunten van achtereenvolgens Karsten, Loïs W, Loïs W en Iris, met de winst vandoor. Door de 3 tegendoelpunten van HHCombi werd het hier 3-4 voor AVO.
Cas, Iris, Karsten, Loïs P, Loïs W, Merel en natuurlijk ook Martijn van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap.
Om het kampioenschap te vieren ging het hele team met aanwezige ouders terug naar Assen om op uitnodiging van “Sporthal de Marsdijkhal” met elkaar patat te eten.