AVO E2 speelt gelijk in spannend duel

Home Nieuws AVO E-jeugd AVO E2 speelt gelijk in spannend duel

Als tweede wedstrijd in de voorjaarsveldcompetitie stond voor onze E2 op zaterdag 14 april een uitwedstrijd tegen DES E1 op het programma. Ook in de voorgaande competities was dit Norger team een van de tegenstanders van AVO E2 en iedere keer stonden de ontmoetingen bol van de spanning. Dus, ook deze keer werd niet anders verwacht. Vergezeld van de vaste supporters reisde het team van coach Martijn af naar Norg, waar om 10:00 uur de wedstrijd moest beginnen.
Voor het eerste kwart begonnen Cas, Iris, Karsten (aanvoerder) en Loïs W in het veld en bleef Loïs P aan de kant. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter golfde het spel op en neer. Aan beide kanten werden mooie aanvallen opgezet en beide teams kregen doelkansen. Door goed verdedigingswerk lukte het dit eerste kwart echter geen van beide teams om te scoren.
Voor het tweede kwart kwam Loïs P in het veld en ging Iris naar de kant. Het spel ging door net als in het eerste kwart. Aanvallen aan beide kanten, goed verdedigen aan beide kanten, en (vooralsnog) aan beide kanten geen doelpunten. Doorloopballen kwamen niet goed door en afstandschoten misten ook net. Toch werd er dit kwart 1 keer gescoord. Zo’n 3 minuten voor de rust kreeg Karsten in een vrije positie de bal aangespeeld, hij bedacht zich niet en schoot met een mooi afstandschot raak: 0-1 voor AVO.
Wat we hadden verwacht kwam weer uit: volop spanning!
Bij het begin van de tweede helft bleef Loïs W aan de kant en kwam Iris weer in het veld. Na een minuut spelen maakte DES met een mooi doelpunt de stand gelijk, dus begon de strijd om de voorsprong in handen te krijgen opnieuw. Net als in de eerste helft zagen we 2 volledig aan elkaar gewaagde teams. Mooie combinaties werden opgezet, maar de doelpunten bleven schaars. DES leek iets meer grip op de wedstrijd te krijgen en wist in de laatste paar minuten van dit kwart tot 2 keer toe een speler goed vrij te spelen, hetgeen ook 2 keer resulteerde in een doelpunt. Zodoende begon het laatste kwart van de wedstrijd met een 3-1 voorsprong voor DES.
Voor dit laatste kwart kwam Loïs W weer in het veld en ging Karsten naar de kant. Mogelijk dat de AVO-spelers even waren geschrokken van de opgelopen achterstand, maar dit was niet te merken. Met volle overgave ging ons viertal de strijd aan en al snel werd een mooi opgezette aanval door Cas afgerond met een mooi doelpunt uit een doorloopbal: 2-3 dus. AVO begon het initiatief in de wedstrijd wat over te nemen en wisselde mooie aanvalscombinaties af met geweldig sterk verdedigingswerk. Ook aan DES-zijde werd fanatiek verdedigd, maar toch lukte het AVO om door een mooi doelpunt van Loïs P op gelijke hoogte te komen: 3-3. In de nog resterende minuten werd door beide teams de meeste aandacht gericht op strak verdedigen: als winnen niet lukt, dan zeker niet verliezen.
Zo eindigde deze zeer spannende wedstrijd, bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, dan ook in een 3-3 gelijkspel. Cas, Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W gefeliciteerd met deze geweldige wedstrijd.
In de afsluitende strafworpenserie wist AVO door doelpunten van achtereenvolgens Karsten, Loïs W, Cas en Loïs W de winst te pakken. Door 3 doelpunten van DES werd hier de eindstand 3-4.