AVO E2 verliest in Zevenhuizen van kampioen Sparta E2

Home Nieuws Clubnieuws AVO E2 verliest in Zevenhuizen van kampioen Sparta E2

Zaterdag 26 mei moest onze E2 voor de één na laatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie aantreden tegen het bovenaan staande Sparta E2. Het beloofde een erg warme dag te worden, dus dat werd veel water en natte handdoeken voor de verkoeling. Cas was al eerder naar Zevenhuizen vertrokken om daar eerst mee te spelen (en te winnen) met AVO E1. Voor de rest van het team verliep de reis wat minder voorspoedig, doordat we bij Een-West midden in een groot konvooi vrachtwagens (trucks) terechtkwamen. Toch kwamen we nog ruim op tijd aan, zodat de wedstrijd ook keurig op tijd (12:00 uur) kon beginnen.
Voor het eerste kwart blijft Cas aan de kant en beginnen Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W (aanvoerder) in het veld. Sparta begint goed aan de wedstrijd en maakt al na 1 minuut via een doorloopbal de 1-0. AVO laat zich door dit snelle doelpunt niet van de wijs brengen en er ontstaat een boeiend op en neer golvend spel. Beide teams vallen om en om aan en aan beide kanten worden doelpogingen ondernomen. Door goed verdedigingswerk komt geen van beide teams echter tot scoren. Zelfs een in de laatste minuut aan Sparta toegekende strafworp gaat er niet in.
Voor het tweede kwart gaat Iris naar de kant en komt Cas in het veld. De wedstrijd blijft erg gelijk op gaan, maar nu is het AVO dat vlot weet te scoren. Met een mooi schot maakt Cas er 1-1 van, maar direct vanaf de afworp slaat Sparta alweer terug en komt op 2-1 voorsprong. AVO verdedigt goed en in de aanval gaat de bal snel rond en worden pogingen gedaan voor doorloopballen, die helaas geen succes hebben. Halverwege dit kwart krijgt de volledig vrijstaande Karsten de bal en met een fraai afstandsschot brengt hij AVO weer langszij: 2-2. Ondanks de warmte gaan beide teams er fanatiek tegenaan en blijft het spannend tot de rust, die met een 2-2 stand wordt bereikt.
Na de rust en de nodige verkoeling beginnen de teams aan het derde kwart. Loïs P gaat naar de kant en Iris komt weer in het veld. Ook Sparta heeft gewisseld en, wat al snel zal blijken, met succes. De nieuw ingebrachte speler/speelster weet binnen een paar minuten Sparta naar een 4-2 voorsprong te schieten. Halverwege dit kwart wordt Loïs W bevangen door de warmte en moet helaas naar de kant voor verkoeling. Loïs P komt weer in het veld en het spel gaat op dezelfde manier verder. AVO doet er met goed spel alles aan om weer dichterbij te komen, maar komt helaas niet tot scoren. Sparta wel, zelfs 2 keer snel achter elkaar zodat met nog een paar minuten te spelen de stand op 6-2 voor Sparta staat. En dan krijgt ook AVO weer een kans tot scoren door een toegekende strafworp. Iris laat zich deze kans niet ontnemen en scoort beheerst 6-3.
Voor het laatste kwart komt de weer afgekoelde Loïs W weer in het veld en gaat Loïs P naar de kant. Nauwelijks is de wedstrijd weer begonnen, of Iris heeft de bal alweer in het mandje: 6-4 met nog een heel kwart te gaan. Onze spelers geloven er weer in en doen geweldig hun best om verder terug te komen in de wedstrijd. Helaas zit dat er niet meer in, hoewel AVO qua spel niet onderdoet voor de koploper. Deze koploper scoort nog wel 2 keer, zodat bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter een eindstand van 8-4 op het scorebord staat. Met dit resultaat is Sparta E2 kampioen in deze competitie.
AVO E2 heeft wederom een prima wedstrijd gespeeld en de spelers kunnen met opgeheven hoofd volgende week in de laatste (thuis)wedstrijd de strijd aangaan met DES E1. We kijken er nu alweer naar uit.
Ook de afsluitende strafworpenserie kan door AVO helaas niet in winst worden omgezet. Door doelpunten van achtereenvolgens Loïs W, Cas en Loïs W wordt door de 4 tegendoelpunten van Sparta de stand hier 4-3 in het voordeel van Sparta.