AVO E2 wint laatste wedstrijd van DES E1

Home Nieuws AVO E-jeugd AVO E2 wint laatste wedstrijd van DES E1

Zaterdag 2 juni stond voor onze E2 de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Om 12:00 uur moest worden aangetreden tegen aartsrivaal DES E1. De afgelopen competities waren al menige spannende wedstrijden gespeeld tegen dit Norger team en wat zou voor de onzen nou mooier zijn dan in deze laatste wedstrijd bij de E’s als winnaar van het veld te stappen. Maar dat moest allemaal nog.
Het weer was in elk geval goed voor een lekker potje korfbal. In een licht miezerig regentje floot de scheidsrechter om 1 minuut over 12 voor het begin van de wedstrijd.
Voor het eerste kwart bleef Karsten aan de kant en begonnen Cas, Iris (aanvoerder), Loïs P en Loïs W in het veld. Direct vanaf de afworp begon AVO lekker te combineren en kwamen er ook direct de nodige kansen. Toch was het DES dat na 3 minuten spelen de leiding nam en 0-1 scoorde. AVO was niet onder de indruk en speelde goed door, verdedigde goed en flitsende aanvallen volgden elkaar op. Uit een van deze aanvallen was het Loïs W die 3 minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde: 1-1.
Voor het tweede kwart ging Loïs P naar de kant en kwam Karsten in het veld. AVO liet de bal snel rondgaan en deed verwoede pogingen om op voorsprong te komen, maar helaas zat dit er nog niet in. Het was weer DES dat als eerste scoorde en er zo 1-2 van maakte. Binnen een minuut trok AVO de stand weer gelijk door een mooi doelpunt van Karsten: 2-2. Het was genieten van het AVO spel: het fanatieke verdedigen en het snel rond laten gaan van de bal bij een aanval. Met nog een paar minuten te spelen in dit kwart leverde dit zelfs een voorsprong voor AVO op. Uit een mooie aanval scoorde Cas met een even zo mooie doorloopbal de 3-2. En vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter schoot Iris haar team zelfs naar een 4-2 voorsprong.
Na de rust (met ongetwijfeld een heleboel tactische aanwijzingen van coach Martijn) kwam Loïs P weer in het veld en ging Loïs W naar de kant. Weer was het DES dat ook in dit kwart de score opende en na een paar minuten spelen de stand op 4-3 bracht. Een spannende strijd ontwikkelde zich en het kon echt alle kanten opgaan. Aanvallen over en weer, maar vooralsnog geen doelpunten. Het AVO-spel bleef onveranderd goed, maar het verdedigen van DES ook. Het duurde tot een minuut of 3 voor tijd voor het volgende doelpunt viel. Iris kreeg in vrijstaande positie de bal en schoot met een mooi afstandschot de 5-3 binnen. DES liet dit niet op zich zitten en zette nog een tandje bij en wist zowaar in de laatste paar minuten nog 2 keer te scoren en zo de stand weer op gelijke hoogte te brengen: 5-5 met nog 10 minuten te spelen.
Voor het laatste kwart ging Cas naar de kant en kwam Loïs W weer in het veld. AVO schroefde het tempo nog wat op en de ene snelle aanval na de andere waren het gevolg. DES werd volledig overklast en al na een minuut spelen was het raak voor AVO. Karsten kreeg de bal en met een echte Karsten-beweging draaide hij zich vrij en maakte fraai 6-5. Een paar minuten later was het weer AVO dat scoorde. Deze keer was het Loïs W die raak wist te schieten en er zo 7-5 van maakte. Nog in dezelfde minuut was het weer Loïs W die scoorde en er uit een mooie doorloopbal 8-5 van maakte. Wie nu gedacht had dat AVO de score bij deze overmacht wel even uit zou breiden had het mis. AVO E2 schakelde een tandje terug, bleef het spel volledig onder controle houden en speelde de wedstrijd professioneel uit.
Juichende spelers en supporters toen de scheidsrechter voor het eindsignaal floot. Er was dan wel geen kampioenschap behaald, maar er was wel in een geweldige wedstrijd van DES E1 gewonnen.
Ook in de afsluitende strafworpenserie werd het winnen nog even dunnetjes overgedaan. Door doelpunten van achtereenvolgens Iris, Loïs P, Loïs W, Loïs P en Iris werd hier door de 2 tegendoelpunten van DES met 5-2 gewonnen.
De competitie zit er op en dit was dan ook mijn laatste verslag van de wedstrijden van ons E2-team. Ik heb mijn verslagen telkens met veel plezier gemaakt en wil het hele team, inclusief coach en supporters bedanken voor enkele mooie competities. De spelers die volgend seizoen doorgaan naar de D’s wens ik evenzoveel spelplezier als bij de E’s. De spelers die (helaas) stoppen met korfbal wens ik heel veel plezier in jullie nieuwe sport.