AVO E2 wint met monster score van Vitesse

Home Nieuws AVO E2 wint met monster score van Vitesse

De vakanties zijn voorbij, de scholen zijn weer begonnen en de R is weer in de maand: tijd dus voor de najaarsveldcompetitie. Zo ook voor AVO E2. Dit team onder leiding van coach Martijn bestaat deze competitie uit de dames Iris, Loïs P, Loïs W, Merel en de heren Cas en Karsten.
Om te beginnen stond er zaterdag 9 september om 10:00 uur een thuiswedstrijd tegen Vitesse E2 op het programma. Iris was deze eerste wedstrijd verhinderd.
In een gestaag neervallende regen begon de wedstrijd met Cas, Loïs P, Loïs W en Merel in het veld en Karsten op de bank. AVO ging direct in de aanval en wist ook direct te scoren. Loïs W maakte er 1-0 van. AVO ging gelijk door en al na 3 minuten spelen stond er door 2 doelpunten van Loïs W en een doelpunt van Merel een 4-0 stand op het scorebord. Goed combinerend ging het spel verder en onze jeugd gaf Vitesse geen enkele kans. AVO liep door doelpunten van achtereenvolgens Merel, Loïs W en Merel in dit eerste kwart zelfs uit naar een 7-0 voorsprong.
Voor het tweede kwart kwam Karsten in het veld en verhuisde Merel naar de bank. Binnen een minuut was het alweer raak en maakte Cas er 8-0 van. Even later was het Karsten die de 9-0 liet aantekenen. Even leek het erop dat de doelpuntenmachine wat haperde. Ondanks goed samenspel met een keurig rondgaande bal en mooi opgezette aanvallen leek de bal niet meer door de korf te willen. Ook Vitesse lukte het maar niet om tot scoren te komen. Het duurde zelfs tot 2 minuten voor de rust voordat er weer werd gescoord, Maar toen was het ook gelijk bingo. Cas maakte er 10-0 van, direct gevolgd door de 11-0 van Loïs W. Daarna was het Cas die 12-0 scoorde en was het Loïs P die in de laatste minuut met 2 doelpunten de ruststand op 14-0 bepaalde.
Na de ranja in een droge en warme kleedkamer ging de wedstrijd verder. Het regende nog steeds, maar geen speler die daar over klaagde. Loïs P ging naar de bank en Merel kwam weer in het veld. Scoren in de eerste minuut beviel kennelijk goed, dus ook nu weer. Karsten bracht de stand op 15-0, gevolgd door Merel die er 16-0 van maakte. AVO bleef goed spelen en de Beiler tegenstander kwam er niet aan te pas. Via een doelpunt van Karsten, 4 doelpunten van Loïs W en een doelpunt van Cas liep AVO in dit derde kwart vlot uit naar een 22-0 voorsprong.
Voor het vierde kwart kwam Loïs P weer in het veld en ging Loïs W naar de kant. Nauwelijks was het spel weer begonnen of Loïs P liet de bal alweer in de korf verdwijnen: 23-0. Even later maakte Cas er 24-0 van en bracht Karsten met 2 doelpunten de stand naar 26-0. De Vitesse spelers zaten er inmiddels helemaal doorheen, maar AVO ging gewoon verder. Nog 3 keer werd er gescoord. Achtereenvolgens waren er treffers van Cas en Karsten en vlak voor het eindsignaal van een goed leidende scheidsrechter was het Loïs P die een eindstand van 29-0 op het scorebord bracht.
Een mooi begin van deze competitie. Mooi spel met een goed resultaat. Afwachten wat de volgende wedstrijden ons brengt.
In de afsluitende strafworpenserie was blijkbaar alle kruit verschoten, want gescoord werd er nauwelijks. Voor AVO wist alleen Loïs P de bal door de korf te krijgen en ook aan Vitesse-zijde werd er slechts 1 keer gescoord, zodat hier de eindstand 1-1 werd.