AVO E2 wint moeizame wedstrijd van Noordenveld

Home Nieuws AVO E2 wint moeizame wedstrijd van Noordenveld

Voor alweer de zevende wedstrijd in de zaalcompetitie moest AVO E2 het op zaterdag 20 januari in Roden opnemen tegen Noordenveld E1. Met in het achterhoofd de 23-4 thuisoverwinning tegen dit team begon het team van coach Martijn om 10:00 uur aan de wedstrijd.
Voor het eerste kwart bleef Cas op de bank en begonnen Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W (aanvoerder)  in het veld. Na enkele afgeslagen aanvallen van AVO ging Noordenveld in de tegenaanval en scoorde na een paar minuten de 1-0. Al snel sloeg AVO terug en scoorde Iris 1-1 (volgens kenners via een tactisch vernuft: de “pannenkoek”). AVO ging door met aanvallen en kwam via een doelpunt van Loïs W op 1-2. Het spel ging op en neer met aanvallen aan beide kanten, maar het duurde tot het eind van dit kwart voordat er weer werd gescoord. Noordenveld was het gelukkigst en maakte 2-2 gelijk.
Voor het tweede kwart kwam Cas in het veld en ging Iris naar de kant. Binnen een minuut was het weer raak voor Noordenveld en werd er 3-2 gescoord. En ook nu kwam AVO snel terug en kwam via een doelpunt van Loïs W weer langszij: 3-3. Aan AVO-zijde werd er leuk gecombineerd, maar echt pit zat er niet in. Toch lukte het Loïs W vlak voor het rustsignaal nog een keer om te scoren en zo AVO weer op voorsprong te brengen. Zo werd de rust bereikt met een 3-4 stand.
Voor de tweede helft kwam Iris weer in het veld en nam Loïs P op de bank plaats. Ook dit kwart was het weer Noordenveld dat als eerste scoorde en de stand weer naar 4-4 gelijk bracht. Vanaf dit moment ging AVO feller en geconcentreerder spelen en zou het door goed verdedigingswerk ook niet echt veel kansen meer weggeven aan de tegenstander. Nadat AVO door een doelpunt van Loïs W weer op voorsprong was gekomen (4-5) volgden er veel goed opgezette aanvallen van AVO, maar helaas wilde de bal niet door de korf. Alle schoten gingen net mis of net niet raak. Toch wist Iris uiteindelijk nog een keer te scoren en zo 4-6 te maken.
Voor het laatste kwart ging Karsten naar de bank en kwam Loïs P weer in het veld. Uit de eerste de beste snelle aanval maakte Iris er direct 4-7 van, en even later breidde Loïs W de voorsprong uit naar 4-8. Noordenveld kwam er niet meer aan te pas en AVO combineerde er lustig op los, maar het scoren lukte niet echt. In het verdere verloop van dit kwart wist alleen Loïs W de bal nog een keer door de korf te krijgen en zo de eindstand te bepalen op 4-9 in het voordeel van AVO.
Na een moeizame eerste helft werd er uiteindelijk dus toch nog een mooi resultaat bereikt door dit nooit-opgevende AVO-team.
Ook de afsluitende strafworpenserie leverde na 24 strafworpen (12 voor elk team) een overwinning voor AVO op. Hier werd door AVO-doelpunten van achtereenvolgens Iris, Cas, Loïs W, Karsten (volgens de scheidsrechter) en Loïs W en 2 Noordenveld-doelpunten de eindstand 2-5.