AVO E2 wint voor eigen publiek van Nic.

Home Nieuws AVO E2 wint voor eigen publiek van Nic.

Ook voor de tweede wedstrijd in de zaalcompetitie stond er zaterdag 25 november om 9:00 uur voor AVO E2 een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer kwam het Groninger Nic./Alfa-college E1 op bezoek in de Kloosterveste. Coach Martijn en speler Karsten waren deze keer niet aanwezig. Het coachen werd daarom waargenomen door Jeroen en ter aanvulling van het E2-team speelden Joël en Jorn mee.
De wedstrijd begon met Cas, Joël, Loïs P en Loïs W in het veld. Iris en Jorn bleven het eerste kwart op de bank. AVO begon direct goed aan de wedstrijd. De bal werd lekker snel rondgespeeld en al gauw viel ook het eerste AVO-doelpunt uit de handen van Loïs W: 1-0. Mooie aanvallen werden opgezet en dit werd beloond met een doelpunt van Cas uit een mooie doorloopbal: 2-0. Het mooie spel ging door, maar voor de volgende doelpunten moesten we wachten tot de laatste minuut. Eerst maakte Loïs W er 3-0 van en in de laatste seconden bracht Cas de stand op 4-0 voor AVO.
Voor het tweede kwart gingen Joël en Loïs W naar de bank en kwamen Iris en Jorn in het veld. AVO bleef het beste van het spel houden met goed samenspel en veel mooie aanvallen, maar er werd dit kwart echter slechts 1 keer gescoord. Halverwege dit kwart was het Cas die de ruststand op 5-0 bepaalde.
Toen de spelers na de ranja de zaal weer inkwamen werd er in de resterende rustperiode door beide teams gezamenlijk nog even een tussendoor-partijtje korfbal gespeeld. Mooi om te zien dat dit bij pupillenkorfbal mogelijk is.
Maar het serieuze werk stond weer te beginnen. Voor het derde kwart kwamen Joël en Loïs W weer in het veld en gingen Cas en Loïs P naar de kant. De eerste minuten ging het spel leuk op en neer. Zowel AVO als Nic kregen enkele scoringskansen. Na zo’n 4 minuten spelen kwam de echte snelheid er bij AVO weer in en kwam ook het scoren weer op gang. Eerst was het Jorn die 6-0 maakte, even later was er de 7-0 van Loïs W direct gevolgd door de 8-0 van Iris. Vervolgens scoorde Joël 9-0, Loïs W 10-0 en in de laatste minuut Jorn 11-0. Alle doelpunten uit mooie uitgespeelde aanvallen. Loïs W liet nog een keer de bal in de korf verdwijnen, maar deze keer was de zoemer net iets sneller dan het doelpunt, waardoor het dus bij 11-0 bleef.
Voor het laatste kwart gingen Iris en Jorn naar de bank en kwamen Cas en Loïs P weer in het veld. Na een minuut spelen was het alweer raak voor AVO en maakte Cas er 12-0 van. Even later wist ook Nic een doelpunt op het scorebord te krijgen en werd de stand 12-1. Er werden in de resterende speeltijd nog diverse aanvallen door AVO opgezet, maar tot scoren kwam het niet meer. Ook de aanvallen van Nic werden niet meer met doelpunten beloond, zodat deze wedstrijd eindigde in een 12-1 overwinning voor AVO E2.
We zagen weer een mooie wedstrijd met prachtig samenspel tegen een goeie tegenstander.
De strafworpenserie die zoals altijd de wedstrijddag afsluit leverde ook deze keer weer een overwinning op voor onze E2. Door doelpunten van achtereenvolgens Joël, Iris, Cas, Jorn, Loïs P en Iris werd het hier met 1 tegendoelpunt van Nic 6-1 in het voordeel van AVO.