AVO en SCO gaan strijden voor de hoofdklasse! AVO 2 treft Amicitia 2

Home Nieuws AVO en SCO gaan strijden voor de hoofdklasse! AVO 2 treft Amicitia 2

De AVO selectie had afgelopen weekend een vrij weekend. Beide ploegen zijn geplaatst voor de Play-Offs die plaatsvinden op 9 (uitwedstrijd) en 16 (thuiswedstrijd) april.

De tegenstanders moesten komen uit de andere poule en daar was het tot op het laatst spannend. Zij speelden afgelopen zaterdag nog om de felbegeerde tickets voor de Play-Offs. Uiteindelijk werd zaterdag bekend dat AVO 2 het opneemt tegen Amicitia 2.

De kraker in de andere Overgangsklasse tussen Heerenveen en SCO eindigde in een overwinning voor Heerenveen. Echter op doelsaldo is het SCO wat daar op plek 1 eindigde. De tegenstander van AVO is dus het ambitieuze SCO uit Oldeholtpade.

Het KNKV is druk bezig om voor beide ploegen de tijden in te delen. Op dit moment is bekend dat AVO 1 en 2 eerst een uitwedstrijd spelen, de grote finale is dan thuis op zaterdag 16 april.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun reactie: “We gaan er alles aan doen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijden. Het zijn finales waarin alles tegen elke tegenstander kan gebeuren. Het maakt dus niet uit tegen wie we spelen. We kijken uit naar beide wedstrijden. Zeker de eerste wedstrijd van AVO 2. We willen graag met AVO 2 promoveren en de schotklok naar Assen halen op dat niveau. Uit in de Steense tegen SCO kunnen we met het eerste vrijuit spelen. Daar ligt bij ons dit weekend niet het zwaartepunt. Het worden finales over twee wedstrijden. Het is geweldig dat we na alle corona de afgelopen 2,5 jaar de competitie op zaterdag 16 april thuis, met twee finales kunnen afsluiten. Als vereniging hebben we dat nodig, mooi dat we daar ook als selectie aan kunnen bijdragen. Onze leden en supporters werken er hard voor. We roepen iedereen dan ook op om aanwezig te zijn. Mooie momenten om met elkaar bokkie te staan voor het korfbal in Assen.”

 

Archief foto Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie