AVO schiet tekort tegen koplopers!

Home Nieuws AVO schiet tekort tegen koplopers!

Afgelopen zaterdag stond de eerste veldwedstrijd van de selectie van AVO op het programma. Beide teams ontvingen de koplopers in hun klasse. Om voor de titel mee te blijven korfballen moest AVO 2 winnen van De Meeuwen 2. AVO strijd tegen degradatie en punten afpakken van koploper Wit-Blauw zou een stap in de goede richting zijn.

De wedstrijd van AVO 2 startte op een zonovergoten sportpark Marsdijk om precies 14:30 uur. De Meeuwen lieten zien dat ze niet voor niks naar Assen waren gekomen. Via een gelijkgaande eerste deel namen de Puttenaren met rust de voorsprong. De tweede helft bleken beide ploegen niet in staat te zijn om veelvuldig de korf te vinden. De Meeuwen hadden moeite met scoren en bij AVO stokte de productie volledig. Eindstand 8-12. Hiermee blijft AVO 2 op 2 punten achterstand van koploper De Meeuwen 2 en kan het nog alle kanten op in de reserve eerste klasse.

De wedstrijd van AVO 1 tegen Wit Blauw 1 stond onder leiding van scheidsrechter Jaap Harkema en zijn assistent F. de Leeuw. Om precies 16:00 uur floot scheidsrechter Harkema voor het begin van de wedstrijd. AVO begon direct met het creëren van veel kansen. Maar de eerste goal viel direct bij het eerste schot van Wit Blauw. 0-1. De eerste 1 minuten gingen gelijk op. 3-3. AVO had het betere spel en creëerde kans op kans, echter haperde de afronding. Bij 4-4 maakte AVO een run naar de 7-4 voorsprong. Er waren kansen genoeg om op 4 goals verschil te komen, maar het was Wit Blauw dat beter met haar kansen om sprong. 8-6 met nog 10 minuten tot aan de rust. AVO was het verdedigend even kwijt en kozen aanvallend voor het snelle schot. Hierdoor maakte Wit Blauw een rush van 4 goals. 8-10. Vlak voor rust scoorden beide ploegen nog 1 keer. Ruststand 9-11.

De tweede helft was het AVO dat direct 2x scoorde en de stand gelijk trok. 11-11. Hierna was het Wit Blauw wat drie keer op rij scoorde, waarbij AVO de vele kansen niet om wist te zetten in doelpunten. Bij 14-18 was de wedstrijd zo goed als gespeeld. 16-19 eindstand.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Een gemiste kans om vandaag punten te pakken van Wit Blauw. Dat is jammer en onszelf aan te rekenen. We creëerden in de eerste helft veel kansen door redelijk goed aanvallend spel. Verdedigend hadden we de eerste 20 minuten de boel prima op orde. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren we het verdedigend helemaal kwijt. We kunnen dan nog niet in de aanval onze rust bewaren. We gaan dan overcompenseren en dat resulteert in veel balverlies. Daar geven we al voor rust de wedstrijd weg. In de tweede helft blijven we aardig ballen, maar halen we dramatisch percentage. Het is ons ook te verwijten dat we 9 strafworpen tegen krijgen en zelf weinig strafworpen creëren. We willen dan toch voor de moeilijke kans gaan. Daar moeten we slimmer worden. Al met al een zuur verlies. Als er een kans was om van Wit Blauw te winnen, dan was dat vandaag.”

OP ZATERDAG 11 MEI SPEELT DE AVO SELECTIE EEN UITWEDSTRIJD. AVO 2 ZET HAAR JACHT OP DE TITEL VOOR IN OOSTWOLD EN SPEELT OM 18:45 UUR TEGEN OWK 2. AVO 1 MOET OP 11 MEI NAAR KAMPEN EN SPEELT DAAR TEGEN DE ANDERE PLOEG UIT KAMPEN IN DEZE KLASSE. DOS KAMPEN 1 – AVO 1 START OM 15:30 UUR. AANKOMENDE WOENSDAG 24 APRIL SPEELT AVO 1 EEN RONDE IN DE JAN MULDER BEKER. TEGENSTANDER IS NIC. EN DE WEDSTRIJD START OM 20:00 UUR IN GRONINGEN.