AVO selectie deelt de punten met hun tegenstander(s)!

Home Nieuws AVO selectie deelt de punten met hun tegenstander(s)!

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO een uitwedstrijd op het programma. Beide ploegen reisden af naar twee verschillende tegenstanders. AVO 2 moest het in Groningen onder barre weersomstandigheden opnemen tegen ROG. AVO 1 ging op bezoek bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde De Meeuwen.

AVO 2 speelde een matige wedstrijd tegen het stugge ROG. De kansen waren aanwezig, maar door onder andere de weersomstandigheden waren de ploegen niet bij machte om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. AVO liep de hele wedstrijd achter de feiten aan, ROG kwam steeds op voorsprong en AVO maakte steeds gelijk. De wedstrijd eindige dan ook in 10-10. Een puntendeling. Het was niet te doen in deze omstandigheden in Groningen. De daarop volgende wedstrijd ROG 1 – ZKC 1 die na de eindigde zelfs in een korfbalonwaardige 6-6 eindstand.

De wedstrijd van AVO 1 in Putten tegen het ambitieuze De Meeuwen 1 werd om 15:30 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van De Meeuwen te winnen. De Meeuwen is een ambitieuze club, wiens ambities hoger liggen dan de klasse waar ze nu in uitkomen. Ze zijn de degradant van de Hoofdklasse en daarmee met Sparta Zwolle favoriet voor de titel. Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechters koppel Bakker en Van Driel voor het begin van de wedstrijd. De Meeuwen opende gelijk de score en kwam op 1-0. AVO maakte gelijk. De Meeuwen liep 2 uit en scoorden de 3-1. Weer was het AVO dat veerkracht toonde. 3-3. De doelpunten in deze helft waren schaars. De Meeuwen liep uit naar 6-3. AVO recht rug. De jonge Assenaren bepaalden de ruststand op 6-6.

De tweede helft van de wedstijd gaf een zelfde beeld. AVO liep de gehele wedstrijd 1 of 2 punten achter De Meeuwen aan. Pas op het eind van de wedstrijd bij 10-10 was het AVO dat de leiding nam. 10-11. Bij 12-12 kwam AVO op 12-13 het werd zelfs 12-14. De Meeuwen kwam terug tot 14-14. Weer was het AVO dat scoorde 14-15. Het horloge van de scheidsrechter leek maar niet op de 30 minuten te komen. De Meeuwen scoorden wederom de gelijkmaker. Eindstand 15-15.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “De eerste helft hadden we verschil moeten maken. Dat hebben we niet gedaan. We kwamen matig in de afronding. We hadden de wedstrijd op het eind beter moeten uitspelen, mede daarom winnen we niet. In onze opinie duurde de wedstrijd bijna 3 minuten te lang. We zullen dat na laten kijken, maar neemt niet weg dat we zelf altijd de sleutel zijn van ons eigen succes. Vooraf teken je voor een punt uit bij De Meeuwen, maar dit is een met een vieze nasmaak. Het positieve is dat we wederom geknokt hebben tot de laatste minuut en dat het publiek uit Assen, wat ons altijd steunt, weer een spannende wedstrijd heeft gezien. Het is prachtig dat deze mensen er altijd zijn, dat wordt erg gewaardeerd.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE WEER EEN THUISWEDSTRIJD. DE SELECTIE VAN NKC ’51 KOMT OP BEZOEK IN ASSEN. AVO 2 START OM 15:30 UUR TEGEN NKC ’51 2 EN AANSLUITEND IS HET OM 17:00 UUR AVO 1 – NKC ’51  1! KOMT ALLEN OM AVO TE STEUNEN!! ZE HEBBEN UW STEUN NODIG!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie