Home Nieuws AVO selectie doet goede zaken in de play-offs! Komend weekend 2 finales in Assen

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO ASSEN de eerste wedstrijden in de play-offs op het programma. AVO 2 moest uit naar Vriezenveen waar het in een volle sporthal, het ervaren Amicitia 2 zou treffen. AVO 1 ging naar het hol van de leeuw: De Olde Steense in Wolvega. Al tientallen jaren thuisbasis van het gerenommeerde SCO. Veldhoofdklasser en favoriet voor deze wedstrijden en promotie. Volgend seizoen keren daar een aantal Korfbal Leauge spelers terug en SCO wil dan natuurlijk in de Hoofdklasse spelen. Voor AVO is het een unieke kans om te promoveren. Maar bovenal brengt zo’n finale week het korfbal in Assen wederom weer tot leven. Het was dan ook zaak voor AVO dat SCO in eigen huis al niet de finale (die over twee wedstrijden gaat) zou beslissen, maar dat er nog een wedstrijd die er toe doet, in Assen gespeeld zou worden.

De wedstrijd in Vriezenveen tussen Amicitia 2 en AVO 2 begon om stipt 20:30 uur. AVO had in de eerste helft het initiatief en kon goed omgaan met de druk van een volle sporthal. De stand ging aardig gelijk op. Via 4-4 nam AVO de voorsprong. Met een 7-9 voorsprong ging AVO rusten. Amicitia had de beschikking over een aantal “veteranen” uit het eerste en vervlogen tijden en schroomde niet, toen AVO de voorsprong uitbouwde, deze in te zetten. AVO liet zich echter niet van de wijs brengen. De jonge ploeg van Reinier Meints wist dat het samen met AVO 1 op missie was en moest zien te overleven in Vriezenveen. Door goed samenspel en kalm te blijven werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. Op het eind werd het nog spannend, maar AVO 2 haalde een verdiende overwinning binnen 19-20.

SCO 1 – AVO 1 startte om 20:00 uur in een volle sporthal in Wolvega. Het AVO publiek was in grote getale naar Wolvega afgereisd en in aantallen kon het zich aardig meten met het SCO publiek.

Het duel stond onder vakkundige leiding van de ervaren scheidsrechters Ruud Bearends en Nick van Meteren. Beide scheidsrechters floten een consequente en prima wedstrijd. Na het voorstellen van de beide teams barste het lawaai los. SCO kwam direct op 1-0, maar via een strafworp maakte AVO gelijk. Het publiek ging er goed voor zitten. Na 12,5 minuut spelen was de voorsprong voor AVO 6-7. AVO liep uit naar 7-10 waarna de eerste time-out voor SCO was. De scores kwamen om en om maar op een gegeven moment kroop SCO dichterbij. Het bepaalde met twee rake schoten de 12-12 ruststand.  De tweede helft was zenuwslopend en het publiek stond meermaals op de banken. Na 12.5 minuut had AVO weer de voorsprong 16-18. SCO gaf niet op en knokte zich weer terug naar 18-18. De laatste SCO kwam op voorsprong maar het was AVO dat gelijk trok. Beide ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. SCO kwam met nog 4 minuten op 23-21. AVO maakte de aansluitingstreffer. 23-22. Er stonden nog 1 minuut en 30 seconden op de klok. AVO verspeelde bal, SCO ging door de schotklok. De SCO jury liet de tijd doorlopen, de scheidsrechter corrigeerde en stelde de resterende tijd op nog 10 seconden. Met nog 10 seconden op de klok kreeg AVO de bal toch nog in het aanvalsvak. Op 2 seconden loste AVO het schot en scoorde de 23-23. Alles wat AVO was vierde de gelijkmaker! AVO leeft nog en heeft het doel voor deze wedstrijd bereikt. Het gaat nog ergens om aankomende zaterdag.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Bizarre ontknoping van een wedstrijd waarin we gelijkwaardig qua spel waren. Wij een aantal keren op voorsprong kwamen. Eigenlijk moet je hem dan over de streep trekken. We laten SCO dan weer dichterbij komen. In de laatste 5 minuten was het ook weer andersom. SCO neemt terecht de leiding in de wedstrijd. Geweldig voor onze spelers en supporters dat we zo’n goal nog maken. Als staf vinden we het belangrijk dat ons tweede wint in Vriezenveen. We willen graag dat die volgend jaar met schotklok gaan spelen. We hebben er als selectie alles aan gedaan dit weekend om voor korfballend Assen aankomende zaterdag een finale dag te maken. We gaan onze huid duur verkopen in de Marsdijkhal.”

Volgende week zaterdag in de Marsdijkhal 15:30 uur voor promotie naar de Overgangsklasse AVO 2 – Amicitia 2. Om 17:20 uur de finale voor een plek in de Hoofdklasse: AVO 1 – SCO 1. KOMT ALLEN!