AVO selectie haalt doelstellingen in laatste thuiswedstrijd; historisch seizoen!

Home Nieuws AVO selectie haalt doelstellingen in laatste thuiswedstrijd; historisch seizoen!

Afgelopen weekend stond voor de AVO selectie de laatste thuiswedstrijd op het programma. AVO 2 haalde twee weken geleden, na de titel in de zaal, ook de veldtitel binnen. Voor AVO 1 was het een strijd om uit de onderste regionen te geraken. De wedstrijd van AVO 2 was er een waar voor zowel runner-up NKC als AVO niks meer op het spel stond. Om dit een voor de vereniging historisch seizoen te laten worden, moest AVO 1 de punten pakken om zich veilig te spelen. Met de promotie naar de Hoofdklasse in de zaal, de twee kampioenschappen van AVO 2, stond de selectie van AVO vanmiddag weer voor een finale. De bewustwording was ook bij de hele vereniging aanwezig. Het was bij een wedstrijd zelden zo druk op het zonovergoten sportcomplex als vanmiddag.

AVO 2 – NKC 2 was een wedstrijd waarin AVO 2 na een wat lastig begin liet zien dat het de terechte kampioen is. De eindstand 26-22 was er eentje om in te lijsten. Beide ploegen maakten er een leuke pot van met scores om en om. Maar eigenlijk was AVO 2 op alle fronten beter en is de overwinning nimmer in gevaar geweest.
Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechter koppel Bakker en Van Driel voor de start van de wedstrijd AVO 1 – NKC 1. De winnaar van dit duel speelde zich veilig. Het was NKC dat brutaal de score opende. AVO worstelde met de druk van NKC en na 15 minuten spelen stond er een 1-4 stand op het scorebord. Het publiek wist dat het weer een verdedigende wedstrijd ging zien. Waarin beide ploegen veel druk gaven. In het kwartier voor rust speelde AVO zich onder de druk van NKC uit en met een stand van 7-7 was het pauze.
De tweede helft van de wedstijd begon met scores om en om. AVO had de rebound zowel in de verdediging als in de aanval stevig onder controle. Het was 10-10 toen de klok nog 15 minuten spelen aangaf. Het publiek ging er niet alleen goed voor zitten maar ook achter de Asser ploeg staan. Met in de laatste 5 minuten 13-13 op het scorebord. NKC miste een opgelegde doorloopbal. Af ronde koelbloedig af. Een hectische laatste 2 minuten. AVO hield knokte voor wat het waard was en hield stand. Eindstand 14-13. Een zwaarbevochten overwinning voor AVO.

Direct na de wedstrijd was het veld voor Bas Lammerts. Onder groots applaus en met een staande ovatie nam hij afscheid van zijn selectie, van zijn eerste. Na bijna 14 jaar in het eerste van ASKO en AVO stopt Bas op zijn absolute hoogtepunt. Bas Lammerts was van de allereerste junioren AVO spelers en is in de senioren met het eerste gepromoveerd van de Eerste klasse naar de Hoofdklasse. Bas heeft vele jeugdleden geïnspireerd en vele supporters op de banken gekregen met zijn tomeloze inzet en geweldige acties. Daarnaast is Bas sinds mensen heugenis trainer binnen onze vereniging en staat hij wekelijks 5 of 6 dagen op het korfbalveld. Een man van de club. Bas bedankt!

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben vandaag wederom gevochten als leeuwen. De strijd hebben we gewonnen. Dit kunnen we dus ook, finales winnen door te knokken. Het seizoen zit er op. We hebben het weer geflikt met elkaar. Geweldig voor onze club en spelers. Hier doen we het met elkaar voor. Jammer dat Bas afscheid neemt, maar gelukkig gaat hij lager spelen en blijft hij natuurlijk behouden voor de club. We gaan aankomende week nog wat trainen en spelen volgende week tegen Rog en tegen Nic. Daarna hebben we een weekje TT vrij en vanaf dan gaat de knop om. Volgend jaar spelen we zaal Hoofdklasse en Overgangsklasse. Daar moeten we met elkaar mee aan de slag. Daar worden weer andere dingen verwacht van de spelers. Voor nu zijn we blij dat we dit met elkaar mee maken. Zelden vertoont, zo’n seizoen. Geweldig!”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EEN UITWEDSTRIJD IN GRONINGEN. ROG 2 – AVO 2 START OM 14:00 UUR. NIC 1. – AVO 1 START OM 18:30 UUR!

 

Archief foto Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie