AVO selectie is op haar plek gezet in Maartensdijk!

Home Nieuws AVO selectie is op haar plek gezet in Maartensdijk!

Afgelopen zaterdag moest de selectie aantreden tegen de selectie van DOS (W) in Maartensdijk. Vooraf was bekend dat de selectie van DOS (W) mee doet voor de titel in beide klassen. Alhoewel opgemerkt moet worden dan in de poule van AVO 1 het uit Harderwijk afkomstige Unitas oppermachtig is. Het waren de eerst returns in dit zaalseizoen. AVO 1 & 2 verloren de thuiswedstrijd van DOS (W) 1 & 2.

De wedstrijd DOS (W) 2 – AVO 2 startte om 19:10 uur in Maartensdijk. Direct vanaf het begin wat het DOS (W) dat oppermachtig was. AVO 2 was niet bij machte om er een wedstrijd van te maken. Eindstand 26-13

De wedstijd DOS (W) – AVO 1 was een echte avond wedstrijd. De wedstrijd zou om 20:40 uur aanvangen. Ondanks dat de wedstrijd in Maartensdijk (bij Utrecht) gespeeld werd, waren er weer veel supporters uit Assen die de selectie van AVO kwamen ondersteunen.

Na de ploegenpresentatie floot omstreeks 20:40 uur scheidsrechter Bruining samen met zijn assistent De Leeuw voor het begin van de wedstrijd. DOS (W) schoot direct met scherp. Het stond binnen 10 minuten met 9-1 voor en de wedstrijd was gespeeld. AVO kwam aanvallend niet onder de druk uit en DOS (W) haalde een enorm schotpercentage. Via 9-2 ging het naar 12-3. En via 14-5 werd de 17-5 ruststand bereikt. AVO werd op alle fronten overklast.

De tweede helft was het voor AVO zaak om de eigen aanvallen zou goed mogelijk proberen te spelen. Maar het was DOS (W) dat 5 doelpunten maakte zonder dat AVO er iets tegenover kon zetten. Bij 22-5 was het AVO dat twee keer scoorde. 22-7. Via 25-8 werd het 27-10 waarna de eindstand werd bereikt 28-11.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “Teleurgesteld, wij speelden hier vanavond onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Gelukkig gebeurd dit dan hier vanavond. Tegen een sterkere tegenstander. De uitslag geeft precies de verhouding weer. Wij schieten in het eerste kwart enorm slecht, waardoor ook de ballen moeilijk te vangen zijn. DOS (W) haalde direct een hoog percentage. Dan is na 10 minuten de wedstrijd gespeeld. Dat is jammer maar doet niets af aan de prestatie van DOS (W). Die waren op alle fronten sterker. We zijn over-powerd, hierdoor is het nooit een wedstrijd geweest. We konden ook, los van de scores, niet herstellen in spel. Uiteindelijk hebben we de afgelopen 3 wedstrijden tegen de top van onze poule gespeeld en kwamen we tekort. Dat is niet erg, maar geeft wel aan, we nog een hoop kunnen leren van de echte toppers. Ook dat is geen nieuws, maar is wel weer een eyeopener dat het wel beter moet. De wedstrijden aan de onderkant hebben we gewonnen en zaterdag spelen we om de middenmoot tegen OWK. Dat is een 50/50 wedstrijd, ik denk dat we gelijkwaardig zijn. De uitwedstrijd wonnen wij, zaterdag gaan we er alles aan doen om  de punten in huis te houden. Daarna hebben we de returns tegen de onderste ploegen. Daar moeten we laten zien dat we stappen hebben gemaakt dit seizoen.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE EEN THUISWEDSTRIJD. DE OWK SELECTIE VAN OUD AVO TRAINER JEHA MULDER KOMT OP BEZOEK. AVO 2 START OM 15:50 UUR en AVO 1 START OM 17:10 UUR. KOMT ALLEN! DE SELECTIE KAN UW STEUN GOED GEBRUIKEN!