AVO selectie kent zeer succesvol weekend; winst in Friesland en Groningen!

Home Nieuws AVO selectie kent zeer succesvol weekend; winst in Friesland en Groningen!

Afgelopen zaterdag stond voor de selectie van AVO de eerste uitwedstrijd van deze competitie op het programma. AVO kende een valse start door vorige week zowel met AVO 1 als AVO 2 te verliezen. Daar waar AVO 2 een prima wedstrijd speelde maar haar meerdere moest erkennen tegen Drachten was het bij AVO 1 niet heel goed. Beide teams hadden wat goed te maken, AVO 2 verdiend punten en AVO 1 moest beter gaan korfballen.

AVO 2 ging op bezoek in Heerenveen en speelde daar tegen Heerenveen 2. Een tegenstander waar AVO het altijd lastig tegen heeft. Vorig jaar werd er nog 2x kansloos verloren. Hoe anders was dat vandaag. AVO 2 was heer en meester in Heerenveen en kon het goede spel van vorige week doorzetten. De jongelingen wisten elkaar prima te vinden en speelden een prima wedstrijd. Heerenveen 2 werd met 13-18 in eigen huis verslagen. AVO 2 ging volledig en met een prima gevoel richting Groningen om daar hun teamgenoten van AVO 1 te ondersteunen.

De wedstrijd van AVO 1 in Groningen tegen Nic. werd om 16:30 uur gespeeld. Vooraf was duidelijke dat AVO een moeilijk karwei zal moeten klaren om van Nic. te winnen. Nic. was vorige jaar zowel in de zaal als op het veld runner-up en heeft de ambitie om weer hogerop te gaan. Voor AVO was het enkel en alleen zaak om het beter te doen dan een week ervoor. Zeker in beleving en agressiviteit.

Om precies 16:30 uur floot het prima fluitende scheidsrechters koppel Munneke/Dolfing voor het begin van de wedstrijd. AVO begon goed en toonde direct aan dat het zich niet het kaas van het brood liet eten. De scores gingen tot 4-4 snel om en om. Er werd voor elke bal gestreden. Via 4-6 liep Avo uit naar 5-8. Nic. kwam weer op twee. Met nog 5 minuten tot de rust nam AVO de 4 verschil 8-12. Nic. scoorde nog tegen. Met 9-12 in het voordeel van AVO werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft van de wedstijd gaf een zelfde beeld. Alhoewel Nic. in het begin nog wel dichterbij kwam 14-16, kwam het niet over AVO heen. AVO had de rebound goed voor elkaar en bleef ook de tweede helft strijden voor elke centimeter. AVO was feller in de duels liep uit naar 6 doelpunten verschil. Het verzet van Nic. was gebroken en beide ploegen bleven om en om scoren. AVO liep in de laatste minuten nog 2 goals extra uit. Eindstand 19-27.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We waren vandaag op de afspraak. Iedereen van ons weet dat verliezen geen probleem is, maar dan moeten we er wel alles aan gedaan hebben. Dat was tegen Drachten vorige week niet het geval. Daar zijn we mee bezig geweest deze week. Nu tegen Nic. hebben we laten zien dat we sterk kunnen korfballen. Echter 1 zwaluw maakt geen zomer. We zijn dus wissel vallend en dat geeft niet, we moeten dat op trainen naar stabiel goed. Vorige week was het erg slecht, nu was het erg goed. We moeten er niet tussen gaan zitten, dan is de kans klein dat we wedstrijden gaan winnen. We moeten elke week streven om het niveau van vandaag te halen. We zijn ook erg blij met de resultaten van AVO 2 in spel en beleving. Volgende week is alles weer anders, we spelen dan tegen het ervaren De Hoeve. Daar hebben we afgelopen jaar niet van gewonnen en zal een lastige horde zijn om te nemen.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE WEER EEN THUISWEDSTRIJD. DE SELECTIE VAN DE HOEVE KOMT OP BEZOEK IN ASSEN. AVO 2 START OM 15:30 UUR TEGEN DE HOEVE 2 EN AANSLUITEND IS HET OM 17:00 UUR AVO 1 – DE HOEVE 1! KOMT ALLEN OM AVO TE STEUNEN!

AVO 1 SPEELT AANKOMENDE WOENSDAG NOG EEN BEKERWEDSTRIJD UIT IN ROTTEVALLE. OM 20:00 UUR TEGEN WEZ-HANDICH 1.

 

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie