AVO selectie moet meerdere in Nic. erkennen op zondag in Groningen

Home Nieuws AVO selectie moet meerdere in Nic. erkennen op zondag in Groningen

Afgelopen zondag moest de selectie van AVO het opnemen tegen de selectie van Nic. uit Groningen. Het waren de returns van een week eerder, waarin Nic. 1 zegevierde en AVO 2 het verschil maakte tegen Nic. 2. De wedstrijd werd op verzoek van Nic. gespeeld op zondag. AVO werkte hier sportief aan mee. AVO 1 had nog een kans om eerste te eindigen in de poule. Het zou dan met 3 verschil moeten winnen. De reserveteams van beide ploegen maken samen met OWK de poule in de reserve eerste klasse compleet. AVO 2 staat daar bovenaan en gezien de ruime overwinning vorige week op Nic 2 was winnen een mooie stap richting PO.

De middag begon met de wedstrijd AVO 2 tegen Nic 2. AVO had al van OWK en een maal gewonnen van Nic. Dus kon AVO 2 goede zaken doen tegen Nic. 2. Doelstelling van de selectie van AVO is door de veranderde poule indeling niet gewijzigd. AVO 2 wil graag de schotklok terughalen naar Assen en AVO 1 moet zich minimaal handhaven. Vandaag begon de wedstrijd van het tweede net als vorige week, echter wel dat Nic. 2 het volledige initiatief had. AVO 2 kwam gelijk op achterstand. In de eerste helft leek het er op dat Nic. 2 het onderling resultaat ook kon aanvallen, maar AVO 2 herstelde zich enigszins in de tweede helft. De schade bleef beperkt, maar aan het einde werd er terecht verloren 22-20 in het voordeel van de Groningers. In onderling resultaat staat AVO nog voor op Nic. Met een overwinning aankomende zaterdag tegen OWK 2 is de het spelen van PO een feit.

AVO 1 moest het hierna opnemen tegen titelkandidaat Nic. 1. Om precies 17:30 uur floot het scheidsrechters duo De Vries en Salomons voor de start van de wedstrijd. Het eerste stuk van de wedstrijd had AVO moeite om de korf te vinden. Verdedigend werd er d.m.v. van een vakwissel direct ingegrepen en langzaam kreeg AVO vat op Nic. De wedstrijd ging gelijk op en met scores om en om werd met 9-9 de rust bereikt. Na rust kwam AVO direct uit de startblokken. Het nam de voorsprong 9-10. De tweede helft waren beide ploegen gebrand om de wedstrijd te winnen. Het eerste kwart na rust was dan ook slordig. En met nog 12,5 minuut zuivere speeltijd op de klok was de wedstrijd nog steeds niet beslist. 14-14. Het publiek ging er eens goed voor zitten maar het was het verdedigingsvak van Nic dat het eerste aanvalsvak van AVO lamlegde. AVO kon het daar niet meer belopen en moest haar meerdere erkennen. Via 15-15 en 16-16 was het Nic dat de wedstrijd besliste.  16-18. AVO was kapot gespeeld en in de laatste 2 minuten bracht Nic. de stand naar 16-20.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het is zonde dat we het niet vol konden houden op het eind. We waren er al een beetje bang voor. Het is niet raar om uit van Nic. te verliezen als je kijkt naar het verschil. Willen we winnen van dit soort ploegen, dan moeten we sterk en fit zijn. Dat waren we niet. We konden weerstand bieden, maar het niet volhouden. Daar heeft Nic. ook iets meer ervaring om het op het laatst goed uit te spelen. De nederlaag van AVO 2 is wat zuurder. Al met al, geen gelukkige zondag. Het hoort er bij schijnbaar in deze fase. We hebben met beide ploegen alles nog in eigen hand. Zaterdag kan ons tweede PO halen. Het eerste kan zich veilig spelen. Daar gaan we nu mee bezig. We bekijken van week tot week.”

Volgende week zaterdag in de Marsdijkhal 15:25 UUR AVO 2 – OWK 2, bij winst speelt AVO 2 PO om promotie. Om 17:00 uur AVO 1 – OWK 1 Komt allen! De selectie kan uw support goed gebruiken!