AVO selectie niet opgewassen tegen kwalitatief beter Sparta Zwolle!

Home Nieuws AVO selectie niet opgewassen tegen kwalitatief beter Sparta Zwolle!

De selectie van AVO reisde afgelopen zaterdag af naar Zwolle. Zowel AVO 2 als AVO 1 speelden aldaar hun wedstrijd tegen Sparta Zwolle 1 en 2. Voor AVO 2 stond op gelijkte hoogte en kon zich gaan meten met een op de ranglijst gelijkwaardige tegenstander. Voor AVO 1 was dit wederom een wedstrijd tegen 1 van de drie ploegen die strijden om het kampioenschap. Heerenveen, OWK en Sparta Zwolle zijn de betere tegenstanders in deze poule.

AVO 2 begon prima aan de wedstrijd en bleef lange tijd in de score bij haar tegenstander. Sparta Zwolle had de hele wedstrijd wel de overhand en behield de voorsprong. AVO 2 kwam een paar keer op gelijke hoogte, maar het was Sparta die dat steeds herstelde. Al met al geen slechte wedstrijd van AVO 2 maar Sparta was vandaag de betere. Uitslag 20-17.

De wedstrijd van AVO begon om exact 18:30 uur en stond onder leiding van de prima fluitende Johan Kamphuis. Sparta Zwolle liet in de tweede aanval van de wedstrijd direct zien vandaag niks cadeau te geven. 2-0 binnen 3 minuten. AVO deed wat terug maar Sparta had op dat moment het beste van het spel. AVO bleef bij tot 3-3 maar het was direct Sparta dat met 2 prima veldgoals de voorsprong op 4 verschil zette. AVO bleef in basis aanvallend goed spelen, het resulteerde in een 5-4 stand. Sparta ging vanaf dat moment scherper schieten en AVO was verdedigend kwetsbaar. Drie zuivere afstandsschoten op rij brachten de stand op 8-4. AVO had meer moeite met de afronding dan Sparta. Via een vrije bal van AVO werd het 8-5 maar weer was het Sparta die het verschil op 4 bracht. AVO bleef knokken en 5 minuten voor de rust werd het verschil weer teruggebracht naar 2 verschil. 12-10. Weer was het Sparta dat het initiatief nam in de wedstrijd. Ruststand 16-12.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in de eerste helft. AVO was niet in staat om mee te scoren met een goed schietend Sparta Zwolle. Sparta ging door met waar het mee geëindigd was voor rust. In de eerste 10 minuten na rust had AVO erg veel moeite om mee te scoren. Het niveau van de gecreëerde kansen was erg laag, waardoor de afronding ontbrak. Sparta Liep in die fase nog weer 4 doelpunten uit. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd herpakte AVO zich enigszins. Er werd dynamischer gespeeld en hierdoor kwamen de betere schotkansen die ook benut werden. Eindstand 33-24.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Terechte nederlaag. Sparta was vandaag een klasse beter, met name in de afronding. Als wij van dit soort ploegen willen winnen, moeten we allemaal top zijn. Ergens moet dan het kwaliteitsverschil overbrugt worden. Vandaag waren we niet allemaal top. Dus konden we het ze niet moeilijk maken. Uit bij Sparta verliezen is voor ons geen ramp. We moeten wel zorgen dat we er van leren. We gaan dit eens grondig evalueren. Uiteindelijk gaat het er om dat je met elkaar beter wordt. Ook vandaag hebben we genoeg dingen gezien die anders moeten. In de eerste helft leden we 16x balverlies, beperk je dat, dan geef je hun minder kans om te scoren. Uiteindelijk creëren we zowel dynamisch als statisch precies hetzelfde aantal pogingen als Sparta. Het is dan makkelijk om te concluderen dat ze scherper schieten. Ik vindt dat te makkelijk, ik denk dan dat we niet altijd de beste kans schieten. Daar valt ook winst te halen. Volgende week krijgen we nog 1 van de koplopers op bezoek. Daar zullen we kijken of we winst kunnen halen door simpele fouten te minimaliseren.”

OP ZATERDAG 26 JANUARI A.S. SPEELT DE AVO SELECTIE WEER EEN THUISWEDSTRIJD IN DE VERTROUWDE MARSDIJKHAL. OM 16:10 UUR SPEELT AVO 2 TEGEN HOOGKERK 2. OM 17:50 UUR NEEMT AVO 1 HET OP TEGEN KOPLOPER OWK. DE SELECTIE KAN UW STEUN GOED GEBRUIKEN.