AVO selectie onderuit in Oostwold! Hoofdmacht zoekt naar goals!

Home Nieuws Geen categorie AVO selectie onderuit in Oostwold! Hoofdmacht zoekt naar goals!

Afgelopen weekend nam de selectie van AVO het op tegen 2 teams uit het Groninger land. Na een langer corona-pauze kon eindelijk de competitie weer starten. Doelstelling zijn helder. AVO 2 moet bovenin meedraaien en AVO 1 zal zich moeten handhaven in hun uitdagende poule.

OWK 2 – AVO 2 was een wedstrijd die gedurende de eerste helft redelijk in het voordeel van AVO was. Voor rust had AVO een klein gaatje. Na rust ontpopte zich een wedstrijd waarin AVO 2 en OWK 2 aan elkaar gewaagd waren. Met een eindstand van 15-15 heeft OWK 2 een punt gewonnen en AVO 2 een punt verloren.

Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechter Alwin Wolfgang voor het begin van de wedstrijd OWK 1 – AVO 1. AVO startte met een aantal debutanten in de basis. Wegens blessures waren een aantal spelers niet inzetbaar. OWK opende direct de scoren maar AVO kon bijbenen. Het begin van de eerste helft ging gelijk op. 4-4. AVO sloeg een klein gaatje en kwam met 4-7 voor. De doelpunten waren enorm duur. Met een kleine voorsprong voor AVO van 5-7 werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft van de wedstrijd begon met wederom een goal voor AVO 5-8. OWK scoorde direct bij en er ontstond een fase waarin beide ploegen niet scoorden. AVO probeerde met veelvuldig wisselen te zoeken naar scorend vermogen. OWK kroop dichterbij. AVO was niet bij machte om hun aanvallen in goals om te zetten. Terwijl OWK hier meer kwaliteit liet zien.  Via 11-11 kwam OWK op 13-11. Er waren nog 13 minuten te spelen. Het lukte beide ploegen niet om te scoren. In de laatste seconde scoorde OWK de 14-11. Een terechte uitslag van een wedstrijd met bedenkelijk niveau in de afronding.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Als je in de Overgangsklasse maar 11 doelpunten maakt uit het aantal pogingen die wij creëren ben je niet goed genoeg op dit niveau. Het was een slechte wedstrijd met twee matige ploegen. We kunnen een hoop vinden en analyseren, maar uiteindelijk zal toch de bal door de korf moeten. Hebben we ook positieve dingen gezien? Vast wel, maar daar kopen we niks voor op dit moment. Verdedigend hadden we zaakjes prima op orde. Dan moet je dat aanvallend belonen. Dat is niet gebeurd. Daar missen we dan klaarblijkelijk kwaliteit.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EINDELIJK EEN THUISWEDSTRIJD. TEGENSTANDER IS HET ALTIJD LASTIGE EN ZEER ERVAREN DRACHTEN 1. AVO SPEELT TEGEN DE WALDEN 2. AVO 2 START OM 15:30 UUR EN AVO 1 START OM 17:00 UUR!

Foto Roelof Daalmeijer/RODA-Fotografie

Foto van de oefenwedstrijd AVO – OKO/Bies

Heb jij van jouw team ook een wedstrijdverslag gemaakt? Mail deze dan naar redactie@avoassen.nl