AVO selectie pakt geen volle buit! Hoofdmacht speelt gelijk

Home Nieuws AVO selectie pakt geen volle buit! Hoofdmacht speelt gelijk

Afgelopen weekend was het de tweede thuiswedstrijd van de selectie van AVO, dit seizoen. Doordeweeks had AVO de bekerwedstrijd van rivaal OWK met 19-14 gewonnen. Vandaag stond op het zonnige complex in Marsdijk de wedstrijd AVO 1 – SPARTA Zwolle 1 centraal. Het AVO Complex was gedurende de hele dag goed gevuld met publiek. AVO speelde hiervoor tegen de studenten van De Parabool 2.

AVO 2 – De Parabool 2 was een wedstrijd waarin AVO 2 het de eerste helft erg moeilijk had. De korf werd moeizaam gevonden. De kansen werden niet benut. De tweede helft vielen de ballen wel en korfbalde AVO 2 naar een verdiende overwinning. Eindstand 20-15.

Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechter koppel Winter en Abma voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Sparta Zwolle 1. Beide ploegen draaien niet op hun best deze competitie en waren vooraf aan elkaar gewaagd. Sparta Zwolle speelt in de zaal Hoofdklasse dus AVO begon niet als favoriet aan de wedstrijd. AVO nam brutaal de leiding 2-0. Via 3-1 was het na een kwartier spelen 5-3 in het voordeel van de Assenaren. Beide ploegen stonden verdedigend haar mannetje. De schoten en de doelpunten waren duur. De wedstrijd ging in het tweede kwart gelijk op, waar Sparta iets beter schoot dan AVO. Het resulteerde in een ruststand van 8-8.

De tweede helft van de wedstijd begon met wederom een paar moeizame aanvallen van beide ploegen. AVO scoorde 3x en Sparta Zwolle 2x. De laatste 3 minuten van de wedstrijd waren de spannendste minuten. AVO nam de voorsprong. De wedstrijd werd onhandig uitgespeeld waardoor Sparta Zwolle nog 2x van afstand raak schoot. Eindstand 14-14.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We balen enorm dat we het zo slecht uitspelen. We heersen in de rebound en staan vrij om te schieten maar produceren matige schoten. Daar hebben we 2x bal verlies. Dan peren ze hem aan de andere kant er in. Een zuur puntverlies. Gezien de wedstrijd hadden we moeten winnen. Dat is niet gelukt.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 EEN UITWEDSTRIJD IN NIJVERDAL. TEGENSTANDER IS HET ALTIJD LASTIGE NKC. AVO 2 SPEELT OM 14:00 EN AVO 1 START OM 15:30 UUR IN NIJVERDAL!