AVO selectie vecht zich naar punten in Sporthal de Marsdijkhal!

Home Nieuws AVO selectie vecht zich naar punten in Sporthal de Marsdijkhal!

Afgelopen weekend stond voor de selectie van AVO de belangrijke thuiswedstrijd tegen de selectie van SDO Kamerik op het programma. Belangrijk omdat AVO 2 zich bij een overwinning zo goed als veilig kon spelen in de Overgangsklasse. AVO 1 speelde vandaag een wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst. Uit werd er kansloos verloren, maar AVO heeft de smaak van punten te pakken. Er werd tegen de onderkant van de poule gewonnen in de afgelopen weken. Nu komt er, met SDO, een tegenstander van formaat op bezoek.

AVO 2 speelde tegen SDO 2 een prima eerste helft. De ploegen gingen gelijk op en AVO had tegen de rust aan meer het initiatief. Met vier doelpunten voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. Na rust kantelde het wedstrijdbeeld wat. Maar AVO 2 gaf in die fase niet op en hield de punten knap in Assen. Eindstand 16-13. Een terechte overwinning.

Om 18:40 uur floot het scheidsrechterkoppel Bruggeman en Reupkes voor de start van de wedstrijd AVO 1 – SDO 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. In de heenwedstrijd werd AVO juist het eerste kwart overklast. Nu kon het in scores redelijk aansluiten. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 5-8 op het scorebord. Voor AVO was dit dus een hoge score in de beginfase en dat gaf vertrouwen. Voor de rust beleven de ploegen hard werken voor de goals. De druk werd aan beide kanten opgevoerd. De doelpunten vielen makkelijker bij SDO, maar AVO knokte voor elke centimeter. Het bracht de stand bij rust op een 11-12 voorsprong voor de bezoekers uit Kamerik.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. SDO liep iets uit en AVO haakte aan. Na 12,5 minuten spelen was de stand 17-18 in het voordeel van SDO. Het publiek ging er eens goed voor zitten. De jonge Assenaren stroopten de mouwen op. De laatste fase van de wedstrijd was het er op of er onder voor AVO. AVO knokte voor elke bal. Verdedigend werden de SDO spitsen nog strakker verdedigd. Op 21-21 kwam AVO op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen nog een aanval. AVO kreeg de laatste. Helaas konden de Assenaren net geen overwinning uit het vuur slepen. Eindstand 21-21.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We komen steeds meer mee in zulke wedstrijden. Verdedigend staan we redelijk ons mannetje/vrouwtje maar aanvallend moeten veel moeite doen voor de goals. Dat gaat bovenin deze poule wat makkelijker zagen we ook vandaag weer. We kunnen alleen maar trots zijn op onze spelers. We hebben wederom gevochten als Leeuwen. Ik denk dat we ook vandaag ons publiek weer hebben laten zien dat we voor elke bal zullen knokken tot de laatste seconde. Dat siert onze ploeg. Dit jaar winnen we niet veel wedstrijden, maar elke zaterdag gaat bij onze spelers het gas er volledig op. Dat is een mooi proces om mee te maken. Dat wordt nog wel eens onderschat.”

Aankomend weekend speelt AVO 1 een wedstrijd tegen Wageningen 1. Start 20:30 uur in Wageningen. AVO 2 reist af naar Friesland, waar het om 17:15 uur in Heerenveen de degens kruist met Heerenveen 3.