AVO selectie verliest van OWK door slechte afronding

Home Nieuws AVO selectie verliest van OWK door slechte afronding

De selectie van AVO speelde de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. De bezoekers kwamen vandaag uit Oostwold. Voor AVO 1 was het een goede mogelijkheid om afstand te nemen van OWK en voor OWK 1 was het juist zaak om te winnen en in de buurt te blijven van AVO. AVO 2 speelde tegen de nummer 3 op de ranglijst. Inzet was plek 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd AVO 1 – OWK speelde AVO 2 een wedstrijd tegen OWK. AVO 2 was scherp in de duels maar miste de vele gecreëerde kansen. Hierdoor was het steeds OWK dat een voorsprong creëerde. In de rust was er dan ook een voorsprong voor OWK. In de tweede helft bleef AVO 2 knokken voor wat het waard was maar had de wind op verschillende vlakken niet mee. De wedstrijd eindigde in een 12-16 overwinning voor OWK.

De wedstrijd van AVO 1 tegen haar gasten uit OWK was een wedstrijd waarbij AVO bij winst in de grote middenmoot kon blijven. Om precies 17:00 uur floot het goed leidende scheidsrechters koppel Metz en Van Dijk voor het begin van de wedstrijd. Het vele publiek werd de eerste 10 minuten niet verwent door beide ploegen. AVO speelde goed spel, ronde niet af. OWK speelde matig, ronde wel af. Na 12 minuten was de stand 0-4 in het voordeel van de gasten. AVO scoorde pas in de 13de minuut de eerste treffer. OWK vond makkelijker de korf dan AVO. Dit resulteerde dan ook in een 5-9 ruststand. De tweede helft van de wedstijd begon wederom met scores van OWK 5-10. AVO was de tweede helft verdedigend erg sterk. OWK was niet bij machte om veel te scoren in deze fase. AVO profiteerde niet, leed veel balverlies in deze fase en wist de korf niet te vinden. De doelpunten machine kwam maar niet op gang. OWK profiteerde. Met nog 8 minuten te spelen was de stand 8-13 in het voordeel van OWK.  OWK liep nog eens twee doelpunten uit en AVO scoorde terug. Het slotakkoord was voor OWK Eindstand 11-17.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “Teleurstellend dat we nu wel het eerste gedeelte op de afspraak waren en dat je dan dus niet in de afronding komt. We wilden voorkomen dat we de eerste helft overlopen werden zoals eerder gebeurde tegen NKC en Sparta Zwolle. Je moet dan wel de ballen raak gaan schieten om een wedstrijd te maken. Onze eerste goal kwam na een klein kwartier. Iedereen wordt daar een beetje moedeloos van natuurlijk. We maken er maar 5 in de eerste helft en nu dus maar 6 in de tweede. Ja dan win je geen wedstrijden. Aan de andere kant verdedigen wij al weken uitstekend. Dat is straks in de zaal wel de helft van de wedstrijd. Aanvallend moet er wel een stap bij. Het is wel zo dat wij blijven volharden in hoe we willen spelen, dan is het een kleine stap om die ballen te maken. Die ommekeer komt wel. Het is alleen jammer dat we dat nog niet hebben laten zien in een thuiswedstrijd dat heeft ons publiek wel eens verdiend. Zaterdag spelen we uit tegen Drachten, die staan niet voor niets bovenaan. Een mooie mogelijkheid om te laten zien dat we tegen de topploegen wel wedstrijd kunnen maken!”

VOLGENDE WEEK SPEELT AVO 1 EEN UITWEDSTRIJD TEGEN KOPLOPER DRACHTEN 1! DE WEDSTRIJD START OM 15:20 UUR IN DRACHTEN. AVO 2 SPEELT OM 12:20 UUR TEGEN DRACHTEN 3.