AVO selectie wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen!

Home Nieuws AVO selectie wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen!

Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023 op het programma voor de selectie van AVO. Het is het laatste seizoen van de veldcompetitie zoals we die al jaren kennen. Traditioneel spelen we op het veld 7 of 8 wedstrijden voor de zaalcompetitie en 7 of 6 wedstrijden na de zaal in een competitie. Het KNKV heeft besloten vanaf volgend seizoen (2023-2024) te werken met poules van 4 ploegen die voor de zaal een competitie spelen met promotie en degradatie. Na de zaal wordt er dan een nieuwe indeling gemaakt afhankelijk van de resultaten van voor de zaal. Voor veel verenigingen betekend dit dus minder wedstrijden op hun veld accommodatie lijkt het. Het veld bestaat uit 12 wedstrijden dan i.p.v. 14 wedstrijden. Uit de promotie/degradatie regeling blijkt dat er niet gedegradeerd kan worden uit de Overgangsklasse. De nummers 1 promoveren naar de hoogste klasse (ereklasse) en de nummers 2 t/m 7 strijden voor een plek in de Hoofdklasse. Al met al een mooie kans voor AVO om ook op het veld te promoveren.

AVO 2 speelde tegen AW/DTV 2 uit Amsterdam. De tweede westerse ploeg in de poule binnen de 7 dagen. Vorige week speelde AVO 2 immers al gelijk tegen KZ 3. Na een enerverende eerste helft was het AVO 2 dat met een voorsprong ging rusten. Na de rust werd er door de Amsterdammers uit een ander vaatje getapt. Een spannende tweede helft met weinig goals was het gevolg. AVO 2 knokte zich naar de overwinning. Met 13-11 op het scorebord floot de scheidsrechter voor het einde.

Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechterduo Hut en Deen voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Heerenveen 1. Met de traditionele teleurstelling van vorige week nog in het achterhoofd begon AVO gretig aan de wedstrijd. Na 15 minuten spelen was de stand 4-2 in het voordeel van de Assenaren. De doelpunten waren duur aan het begin van de wedstrijd. AVO zat er verdedigend bovenop maar kon zelf de kansen in de aanval niet velzilveren. Ruststand 6-6.

De tweede helft begon direct scherp en beide ploegen knokten voor wat ze waard waren. De wil om te winnen was er. Het ging gelijk op en het publiek ging er eens goed voor zitten. Met nog 15 minuten op de klok had AVO de voorsprong 9-8. Het laatste kwart van de wedstrijd kon AVO eindelijk afstand nemen en was het verzet van de Friezen gebroken. AVO scoorde 5 maal en hield verdedigend de touwtjes strak in handen. Eindstand 15-11.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Mooi dat er ondanks het matige weer, wederom zoveel mensen op de been zijn om ons te steunen. De winst van AVO 2 op AW geeft aan dat er niks onmogelijk is. De wedstrijd van AVO 1 was er eentje met veel strijd aan beide zijden. We hebben gevochten en verdedigd als leeuwen. Mooi dat we dan winnen. Hard werken wordt beloond. Overigens is er ook nog veel werk te doen voor ons. Elke week worden we een stukje beter met elkaar.

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 een uitwedstrijd. AVO 2 speelt om 15:00 uur tegen Mid Fryslan 2 in Reduzem. AVO 1 speelt uit in Kampen tegen WB 1 en start om 15:30 uur. Komt allen!