AVO selectie wint in sporthal de Marsdijkhal!

Home Nieuws AVO selectie wint in sporthal de Marsdijkhal!

Afgelopen weekend stond voor de selectie van AVO de belangrijke thuiswedstrijd tegen de selectie van Sparta Zwolle op het programma. Belangrijk omdat AVO 2 zich bij een overwinning zo goed als veilig kon spelen in de Overgangsklasse. Voor AVO 1 belangrijk omdat het simpelweg kans heeft op punten tegen de nummer 7 van de poule. Zowel de voltallig selectie als de supporters waren hier aan toe.

AVO 2 speelde tegen Sparta 2 een prima eerste helft. De ploegen gingen gelijk op en AVO had tegen de rust meer het initiatief. Na rust kantelde het wedstrijdbeeld wat. Maar AVO 2 gaf in die fase niet op en liep in de tweede helft dik uit. Eindstand 24-14. Een terechte overwinning.

Om 18:40 uur floot het scheidsrechter Baerends en Van Meteren voor de start van de wedstrijd AVO 1 – Sparta Zwolle 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 6-7 op het scorebord. Voor AVO was dit een hoge score in de beginfase en dat gaf vertrouwen. Voor de rust bleven de ploegen hard werken voor de goals. De druk werd aan beide kanten opgevoerd. Verdedigend werd deze fase bepaalt. Beide ploegen scoorden slechts 4 maal. Het bracht de stand bij rust op een 10-11 voorsprong voor de bezoekers uit Zwolle.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was. De doelpunten waren duur en Sparta bleef aan de goede kant van de score. Na 12,5 minuten spelen was de stand 12-14 in het voordeel van Sparta.  De laatste fase van de wedstrijd was het er op of er onder voor AVO. Het publiek ging er eens goed voor zitten. AVO rechte rug en nam met een run de voorsprong in de wedstrijd. 16-14. Sparta gaf niet op en bleef knokken. Via 16-16 kwam het langszij. AVO raakte niet in paniek in deze fase. Het bracht de stand via een aantal fraaie treffers naar 19-16. Vier seconden voor het einde scoorde Sparta tegen. Het bracht de eindstand op 19-17. Een overwinning voor AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja weer eens een 4 punten weekend voor onze selectie. Daar was iedereen wel aan toe. Een verdiende overwinning voor beide teams. We kunnen zien dat we met 1 meekunnen met de onderkant van de poule. De bovenkant is op dit moment een maatje te groot. We bekijken het van week tot week. We leren enorm van onze wedstrijden. Daar wordt iedereen beter van. We zijn voor nu blij dat we ook thuis een keer kunnen winnen. Dat is mooi voor onze club.”

Aankomende twee weekenden is AVO vrij. De eerste wedstrijd van de selectie is op zaterdag 11 maart om 20:00 uur in Groningen. Tegenstander is dan Nic. 1. AVO 2 is dat weekend vrij. Kan AVO 1 weerstand bieden in Groningen? Komt allen!