AVO selectie wint krakers in Vriezenveen: 4 op een rij!

Home Nieuws AVO selectie wint krakers in Vriezenveen: 4 op een rij!

Afgelopen zaterdag stond er weer een uitwedstrijd voor de selectie van AVO op het programma. Na het succes van voor de vakantie met de belangrijke overwinning van AVO 1 op AKC Almelo 1 was het vandaag voor het eerste de ultieme kans om afstand te nemen van de onderste regionen. In een directe confrontatie met Amicitia kon AVO1 laten zien dat het met deze jonge ploeg toch echt in de landelijke Overgangsklasse thuis hoort. Voor AVO 2 was het zaak om het gelijkspel in de thuiswedstrijd recht te zetten en te winnen. Alleen bij winst kan er naar boven gekeken worden.

AVO 2 begon prima aan de wedstrijd. Maar Amicitia deed hetzelfde en liet zich de kaas niet van het brood eten. Halverwege de eerste helft ging het gelijk op. Ondanks de voorsprong in de rust, kwam AVO niet echt los. Amicitia bleek net als in de thuiswedstrijd een lastig te bespelen ploeg. In de tweede helft echter lukte het AVO 2 om toch een gaatje te pakken. Echter kwam Amicitia toch weer dichtbij. Uiteindelijk nam AVO de voorsprong en korfbalde de wedstrijd vakkundig ui. Een overwinning! Eindstand 16-17.

De wedstrijd van AVO 1  tegen Amicitia 1 stond onder leiding van het uitstekend fluitende scheidsrechters koppel Ruud Baerends en zijn assistent Marcel Bruggeman. In een goed gevulde sporthal De Stamper in Vriezenveen startte de wedstrijd om 19:30 uur. AVO startte direct scherp en nam gelijk de voorsprong 0-3. Amicitia scoorde direct tegen 1-3. De scores gingen om en om , maar bij 3-5 was het Amicitia dat 4x op rij scoorde. AVO was te onrustig in de aanval die periode maar herstel en scoorde 3x tegen. Bij de stand van 8-10 in het voordeel van AVO zette Amicitia nog een keer aan. Waar AVO moeite had in de aanval scoorde Amicitia 4x op rij. Ruststand 12-10.

In de tweede helft moest AVO aan de bak om deze belangrijke wedstrijd te winnen. Het in grote getale weer meegereisde AVO publiek zag AVO direct 2x scoren. 12-12. Bij een stand van 14-13 was het AVO dat weer gas gaf 15-16. Er waren nog 14 minuten te spelen en waar AVO de eerste helft wat moeite met zichzelf had herstelde de ploeg knap. Bij 18-19 was het AVO dat allang het betere van het spel had en bouwde rustig naar een duidelijkere score. Eindstand 18-23.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben vandaag de eerste 10 minuten prima gespeeld. Het laatste kwartier voor rust gingen we volledig uit opdracht. Dat was niet goed. In de rust hebben we daar de puntjes op de i gezet en dan zie je in de tweede helft dat je gewoon prima kunt korfballen. Je ziet dan ook dat we gewoon beter zijn dan Amicitia. Het is super om dan hier te winnen en zo een bijna definitieve stap naar handhaving te zetten. We kunnen zelfs stiekem naar boven kijken. Elke training maken we stappen. We bouwen rustig door aan de ploeg en verheugen ons op de aankomende wedstrijden. Het is mooi om de laatste 4 wedstrijden tegen de top 4 te kunnen spelen. Daar worden we beter van en kunnen we de wekelijkse stappen die we maken direct op niveau meten.”

OP ZATERDAG 9 MAART A.S. SPEELT DE AVO SELECTIE EEN BELANGRIJKE THUISWEDSTRIJD. AVO ONTVANGT DAN NIC. 1 en NIC 3. IN DE KLOOSTERVESTE. VOOR AVO 2 IS HET EEN WEDSTRIJD TEGEN DE KOPLOPER. KAN AVO 2 AANHAKEN BIJ DE TOP? AVO 1 KAN ZICH METEN MET DE PLOEG DIE MEE DOET OM DE TITEL. NIC VERSLOEG KOPLOPER SPARTA EN ZAL IN ASSEN VOOR NIKS ANDERS DAN DE WINST GAAN. AVO 1 ZAL ER ALLES AAN DOEN OM TE ZORGEN DAT DE PUNTEN IN ASSEN BLIJVEN. HET BELOOFD EEN SPEKTAKEL TE WORDEN! AVO 2 START OM 17:35 UUR, AVO 1 BEGINT OM 19:10 UUR. KOMT ALLEN, DE SELECTIE KAN UW STEUN GOED GEBRUIKEN. LET OP; HET IS IN KLOOSTERVEEN, SPORTHAL KLOOSTERVESTE!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie