AVO selectie wint overtuigend in Leek van OWK

Home Nieuws AVO selectie wint overtuigend in Leek van OWK

Afgelopen weekend nam de selectie van AVO het op tegen 2 teams uit het Groninger land. Na de overwinning van AVO 1 vorige week in deze korte competitie, stond de lastige uitwedstrijd tegen OWK op het programma. AVO 2 mocht ook eindelijk starten. AVO 2 zit met drie ploegen in een poule.

OWK 2 – AVO 2 was een wedstrijd die gedurende de eerste helft redelijk in het voordeel van AVO was. Voor rust had AVO een klein gaatje. Na rust ontpopte zich een wedstrijd waarin AVO 2 Sterker was dan OWK. Met een eindstand van 12-20 liet AVO 2 zien dat het wel degelijk ging strijden om handhaving. Met een absolute topper tegen Nic. 2 op 5 maart a.s. kan AVO 2 zich meten met de top van deze poule.

Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechters duo Bruining en Talstra voor het begin van de wedstrijd OWK 1 – AVO 1. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en de scheidsrechter greep veelvuldig in om het niet te laten escaleren. OWK ging de duels niet uit de weg en AVO stond ook zeker haar mannetje. Het resulteerde in een onrustige eerste 12,5 minuten waarin de ploegen gelijk opgingen. 4-4. In het tweede kwart voor rust kreeg AVO iets meer grip op de aanvallers van OWK en scoorde het zelf uit prima aanvallen. Na een gaatje van vier doelpunten 8-12 voor AVO, liet OWK zien dat er van opgeven geen sprake was. Ruststand 11-13.

De tweede helft van de wedstijd begon met wederom een goal voor AVO 11-14. AVO bleek in de rust de verdediging wat aangescherpt te hebben en was de eerste helft na rust verdedigend oppermachtig. OWK maakte in die fase twee goals, waar AVO er 6 tegenover zette. Met nog 12 minuten te gaan was het gat geslagen. 13-19. In de laatse periode van de wedstrijd was het AVO dat doorging met scoren en ook OWK herpakte zich enigszins. AVO scoorde nog 8 keer en OWK 5 maal. Met een eindstand van 18-27 kon de AVO selectie met 4 punten op zak weer terug naar Assen.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Belangrijk om vandaag met twee ploegen te winnen. We zitten in een poule waar alles, mede door corona, kan gebeuren. Dan is het goed om direct van de gelijkwaardige tegenstanders te winnen om in deze klasse te blijven. We doen nu mee om plek 2/3 maar zijn er nog lang niet. We moeten nu in tweeluik achterelkaar tegen Nic. Dat is de beste ploeg in de poule, elke wedstrijd is er een opzich. Maar er is geen reden om aan te nemen deze wedstrijden te winnen. Belangrijk dat we dat vandaag wel gedaan hebben. We focussen ons nu op de return tegen OWK, daar kunnen we ons als het meezit veilig spelen. AVO 2 heeft de kraker tegen Nic 2. Dat gaat echt om promotie naar de klasse met schotklok. Daar gaan we voor.”

OP 5 MAART A.S. SPELEN AVO 1 & 2 EEN THUISWEDSTRIJD. DE SELECTIE VAN HET AMBITIEUZE NIC. UIT GRONINGEN KOMT OP BEZOEK IN DE MARSDIJKHAL. AVO 2 START OM 15:25 UUR EN AVO 1 START OM 17:00 UUR! KOMT ALLEN! DE SELECTIE KAN UW STEUN GOED GEBRUIKEN!

Archief foto: Roelof Daalmeijer/RODA-fotografie