AVO selectie wint van OWK! AVO 2 staat in de play-offs

Home Nieuws AVO selectie wint van OWK! AVO 2 staat in de play-offs

Afgelopen weekend nam de selectie van AVO het op tegen 2 teams uit het Groninger land. OWK uit Oostwold kwam met haar selectie naar de Marsdijkhal. Er stond vandaag veel op het spel voor alle ploegen.

AVO 2 zit met drie ploegen in een poule. De winnaar van de poule speelt een PO tweestrijd om promotie naar de reserve Overgangsklasse. In de reserve Overgangsklasse wordt met schotklok gespeeld. Het is voor AVO 2 een mooie stap als dat gaat lukken. Na het verlies van vorige week tegen Nic 2. moest er vandaag tegen OWK 2 gewonnen worden om eerste in de poule te worden. Het onderlinge resultaat met Nic. 2 is in het voordeel van de Assenaren.

AVO 2 – OWK 2 was een wedstrijd die er toe deed. De eerste 10 minuten ging redelijk gelijk op maar daarna liet AVO zien dat het de terechte nummer 1 in de poule is. OWK 2 was vandaag simpel niet bij machte om AVO te stoppen. AVO liet er geen gras over groeien en zette OWK met 19-7 op zij. Dit betekend dat AVO 2 op 9 april uit en op 16 april thuis mag strijden voor een plek in de reserve Overgangsklasse.

AVO 1 staat met Drachten op een gedeelde tweede plek. In de poule van AVO 1 spelen de nummers 1 en 2 een PO wedstrijd om uit te maken wie er promoveren naar de Hoofdklasse. De nummer 3 in de poule blijft in de Overgangsklasse en de nummer 4 speelt een degradatiewedstrijd. Bij winst op OWK 1 vandaag zou AVO zich veilig spelen en speelt OWK de degradatiewedstrijd.

Om precies 17:00 uur floot het scheidsrechters duo Kamphuis en Meetsma voor het begin van de wedstrijd OWK 1 – AVO 1. AVO liet direct in de eerste 12 minuten zien dat het geen zin had om tegen degradatie te spelen de aankomende weken. De stand was dan ook 9-4 voor AVO. Het tweede kwart van de eerste helft ging AVO vol gas door. Het werd OWK direct duidelijk dat er niks te halen viel in De Marsdijkhal. Ruststand 16-9.

De tweede helft van de wedstijd begon met wederom een goal voor AVO. Scores om en om zorgden voor een gelijk opgaande helft. AVO stokte wat in het scoren maar bleef in de verdediging haar mannetje staan. De wedstrijd kwam nooit in gevaar AVO won ook de tweede helft. Eindstand 24-15.

Hiermee beland AVO op de tweede plaats in de poule welke recht geeft op het spelen van de PO wedstrijden om een plek in de Hoofdklasse. Echter staat K.V. Drachten op plek 3 met 2 punten achterstand op de Assenaren. Aankomende zaterdag is het Drachten 1 – AVO waarin beide ploegen plek 2 kunnen halen. Een mooie finale aan het eind van de competitie voor beide ploegen. Inzet is plaatsen voor de play-off wedstrijden.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We zijn blij dat we ons definitief veilig hebben gespeeld. We willen graag onze wedstrijden goed spelen met winst als resultaat. Vandaag is dat weer gelukt. We waren gewoon een klasse beter. OWK heeft gestreden maar we maakten direct duidelijk dat er in onze thuishal niks te winnen is. Het is goed dat we met beide ploegen aan ons publiek laten zien dat we leuke wedstrijden kunnen neerzetten. Mooi dat we met AVO 2 nu kans gaan maken op promotie. Het was de doelstelling om met AVO 2 de PO te halen. Geweldig voor ons allen dat dat dan lukt. Het is bijzonder voor die spelers om PO te spelen, dat gebeurd niet zo vaak. Voor AVO 1 staat er nog een finale op het programma uit in Drachten, mooi om tot het eind ergens om te spelen.”

ZATERDAG 26 MAART OM 19:30 UUR SPEELT AVO 1 IN EEN RECHTSTREEKS DUEL MET DRACHTEN 1 OM EEN UNIEKE PLAY-OFF PLEK IN DE POULE! WEES WELKOM IN DRACHTEN EN STEUN ONZE SELECTIE!!! KOMT ALLEN!