AVO stelt Ferdi Bouwman als hoofdtrainer aan.

Home Nieuws AVO stelt Ferdi Bouwman als hoofdtrainer aan.

Assen, 24 juni 2023

Ferdi Bouwman is de nieuwe hoofdtrainer van korfbalvereniging AVO Assen.

Bouwman is afgelopen vijf jaar verbonden geweest als hoofdtrainer van AVO A1 waarbij veel waardering geoogst werd met het handhaven op het zaalhoofdklasse-niveau, ondanks de stevige concurrentie en wisselende samenstellingen.

De talentvolle trainer wordt nu aangesteld bij het vlaggenschip van de club.
AVO 1 komt komend veldseizoen uit in de Hoofdklasse, na de promotie vorige week.

In de zaal komt de groep (die grotendeels bijeenblijft) na een jaar waarin ze hoofdklasse-ervaring hebben op kunnen doen uit in de Overgangsklasse.

Vanuit de Overgansklasse probeert AVO 1 weer omhoog te kijken.

Nadat Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hun afscheid aankondigden als hoofdtrainers was het voor AVO tijd om naar de komende seizoenen te kijken. Gekeken het ruim aanwezige trainerstalent binnen de club is in eerste instantie gekeken naar mensen die al bij AVO actief zijn.

Daarbij kwam Ferdi Bouwman in beeld van een speciaal door het bestuur ingestelde commissie – welke voortijds gesprekken met de selectie heeft gehad over de ambities, de wijze waarop de groep graag met de korfbaltoekomst bezig wil en tegen de invulling van de staf voor komend seizoen aankijkt. De commissie hoopt komende weken verdere invulling van de staf van de AVO-selectie (onder meer de coaching van AVO 2).

Bouwman kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging binnen ‘zijn’ club.

 

(Foto: Ferdi Bouwman)

 

De vacature door het vertrek van Bouwman bij de junioren is inmiddels ingevuld dooreen duo met de ervaren Timo Thijen en de voormalig B1-coach Julian Sijbring. Twan Sijbring en Jesse Dokter nemen de B-Jeugd voor hun rekening. 

Het bestuur van AVO is erg content met de aanstellingen en wenst al haar trainers veel succes en plezier voor komend seizoen!