AVO wint in Groningen bekerthriller van Nic.

Home Nieuws AVO wint in Groningen bekerthriller van Nic.

Afgelopen woensdag stond voor de selectie van AVO de bekerwedstrijd uit bij Nic. uit Groningen op het programma.

AVO 1 heeft het op het veld pittig in de landelijke overgangsklasse en grijpt elke wedstrijd aan om zich te verbeteren. In de zaal speelden AVO en Nic. ook tegen elkaar, waarbij Nic. tot de laatste competitieronde mee deed voor de titel en AVO zich knap in de middenmoot handhaafde. De uitwedstrijd bij Nic werd er destijds verloren en thuis bij AVO werden de punten gedeeld.

Om precies 20:00 uur floot het uitstekend fluitende scheidsrechters koppel Hut en Van der Linde, voor het begin van de wedstrijd. Via 1-0 liet Nic direct zien dat het graag wilde winnen. AVO scoorde gelijk terug. 1-1. Hierna was het Nic dat de voorsprong nam in de wedstrijd door 2x op rij te scoren. 3-1. Via 3-2 werd het na 14 mintuten spelen 4-2 in het voordeel van de Groningers. Tot 5-3 bleef Nic. het gaatje houden, maar AVO bleef strijden voor elke bal. 5-5. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was de eerste voorsprong voor AVO een feit. 5-6. AVO liep uit naar 5-7 en via 6-7 naar 6-8. Nic scoorde gelijk tegen 7-8. In de laatste seconden voor de rust trok Nic de stand gelijk 8-8 rust.

Direct na rust maakte Nic de goal en scoorde AVO direct terug. Via 9-9 en 10-10 bleef het stuivertje wisselen. Het was wederom Nic dat 2x scoorde 12-10. AVO gaf niet op en via 12-12 werd het 12-13 in het voordeel van de Assenaren. Weer was het Nic dat twee keer scoorde 14-13. Via 14-14 werd het 16-14 in het voordeel van Nic. Op 17-15 was het AVO dat de stand naar 17-17 tilde. Met nog 3 minuten op de klok werd er een time-out genomen. Het vele opgekomen AVO publiek ging er eens goed voor staan. AVO nam de voorsprong 17-18. Nic. maakte gelijk 18-18. Met nog 30 seconden op de klok kwam de bal in de aanval van AVO. Met een nog 13 seconden te spelen scoorde AVO de winnende treffer. Een zwaarbevochten, verdiende overwinning van de jonge AVO ploeg.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Mooi dat we hebben laten zien dat we op het veld ook gewoon tegen betere ploegen wedstrijd kunnen maken. We winnen vandaag terecht. We hebben met name de tweede helft erg goed gespeeld. Dan zie je dat alles mogelijk is en we het iedereen lastig kunnen maken. In het kader van onze veldcompetitie zijn dit mooie wedstrijden om weer beter te worden. We gaan nu weer trainen om ook in de reguliere competitie partij te kunnen bieden. We zien elke week dat we stappen maken, hopelijk kunnen we die stappen nu vaker in winst omzetten.”

DOORDAT EEN AANTAL ANDERE WEDSTRIJDEN DOOR HET ONWEER ZIJN GESTAAKT, IS ER NOG GEEN TEGENSTANDER IN DE HALVE FINALE VAN “DE JAN MULDER BEKER” BEKEND.

Archief foto van een eerdere ontmoeting tussen AVO en Nic.