AVO wint in Wolvega bekerwedstrijd van SIOS

Home Nieuws AVO wint in Wolvega bekerwedstrijd van SIOS

Afgelopen woensdag stond voor de selectie van AVO de bekerwedstrijd uit bij SIOS Wolvega op het programma.

AVO 1 heeft het op het veld pittig in de landelijke overgangsklasse en grijpt elke wedstrijd aan om zich te verbeteren. De bekerwedstrijd tegen K.V. SIOS kwam dan ook weer goed uit om de ingeslagen weg voort te zetten. Wegens een aantal blessures maakten maar liefst 4 spelers vanavond hun debuut in de hoofdmacht.

Om precies 20:00 uur floot de prima leidende heer Smit uit Hoogeveen, voor het begin van de wedstrijd. SIOS, met een aantal goede ervaren spelers in de ploeg, kwam direct op 1-0. AVO maakte vrij kort daarop de gelijkmaker. Het was na 10 minuten spelen AVO dat de eerste voorsprong van de wedstrijd pakte 3-1. Nadat er om en om was gescoord 4-2, scoorde SIOS 2x op rij. 4-4 was het toen AVO weer de voorsprong pakte. Via 5-5 kwam SIOS 6-5 voor. Er waren nog 10 minuten te spelen tot de rust en het was een gelijk opgaande wedstrijd waar SIOS de 9-7 voorsprong pakte. AVO had moeite met de 2 scherp schietende ervaren SIOS heren. Toch toonde AVO veerkracht en bracht de ruststand op 9-9.

Direct na rust maakte AVO via een puike treffer de 9-10. Toen was het de beurt aan SIOS die via enkele knappe schoten 4x op rij scoorde en de stand 13-10 bracht. AVO had in die fase aanvallend weinig in te brengen tegen de fysieke, zonder dat er overtredingen werden gemaakt overigens, rebound van SIOS. De puntjes werden op de i gezet en AVO rechte rug. Het kwam terug tot 13-13. Weer was het SIOS die de voorsprong nam 14-13. Via 14-14 werd het 16-14 voor SIOS. Met nog een klein kwartier te gaan was het 17-15 voor SIOS die de overwinning kon ruiken. AVO liet zich niet van de wijs brengen door het in grote getalen opgekomen en zingende SIOS publiek en scoorden 4x op rij. Het was 17-19 en de laatste minuten braken aan. Het publiek ging er eens goed voor zitten. SIOS scoorde 2 goede goals op rij waarvan de laatste op het moment dat de scheidsrechter 1 minuut aangaf. AVO kreeg de bal dus 1 minuut voor het einde in de aanval en scoorde met nog 28 seconden te gaan, de 19-20. Er was voor SIOS niet genoeg tijd meer om een fatsoenlijke aanval te spelen en het laatste noodschot belande in de handen van AVO. Een zwaarbevochten verdiende overwinning van de jonge AVO ploeg.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Vandaag speelden we tegen een gretige ploeg met een mix aan ervaring en jonge spelers. Je merkte aan alles dat SIOS heel graag van ons wilde winnen. Het is mooi om te zien dat een aantal spelers bij ons hun debuut maken. We stonden zelf met een jonge ploeg te spelen. Dan kun je een hoop vinden over deze wedstrijd, veel leermomenten. Sommige dingen van ons waren gewoon echt niet goed. Het is wel geweldig om te zien hoe we met elkaar knokken om die wedstrijd binnen te halen en we hebben ook een hoop goede dingen gezien. Het SIOS publiek was veelvuldig aan het zingen en roepen, deze hectiek zijn onze spelers vanuit hun juniorenervaring wel gewend. Het is uitermate positief dat we niet in paniek raakten bij verkeerde aanvallen, schoten of een achterstand. Hierdoor hebben we gewoon de wedstrijd naar ons toe getrokken. Dat is een van de dingen die onze spelers van de afgelopen junioren jaren hebben meegenomen.”

AANSTAANDE ZATERDAG 13 OKTOBER SPEELT AVO 1 UIT IN DRONTEN TEGEN ASVD 1 EN NEEMT AVO 2 HET IN ALMELO OP TEGEN AKC 2. BEIDE WEDSTRIJDEN STARTEN OM 15:30 UUR.

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie