De selectie start het nieuwe jaar goed en neemt 3 punten mee uit Vriezenveen

Home Nieuws De selectie start het nieuwe jaar goed en neemt 3 punten mee uit Vriezenveen

De selectie van AVO begint het nieuwe jaar met een lastige uitwedstrijd in Vriezenveen. Vooral voor AVO 1 was het zaak om niet te verliezen om zo uit de gevarenzone te blijven. Voor AVO 2 is Amicitia een lastige tegenstander en zou winst betekenen dat het naar boven kan blijven kijken.

Voorafgaand aan de wedstrijd Amicitia 1 – AVO 1 speelde AVO 2 haar wedstrijd tegen Amicitia. AVO 2 was scherp in de duels maar miste een aantal van de vele gecreëerde kansen. Hierdoor was het steeds Amicitia dat een voorsprong creëerde. In de rust was er dan ook de voorsprong voor Amicitia. In de tweede helft bleef AVO 2 knokken voor wat het waard was maar de afronding bleef moeizaam gaan. In de laatste minuten kroop AVO dichterbij en floot de scheidsrechter af bij een stand van 17-17. AVO 2 staat nu 4 punten achter op koploper Sparta Zwolle.

De wedstijd Amicitia 1 – AVO 1 was een wedstrijd die bij winst voor Amicitia aansluiting bij de grote middenmoot zou beteken. Voor AVO was winst noodzakelijk om juist uit die middenmoot te blijven en de voorsprong op Amicitia te vergroten. Een belangrijke wedstrijd met voor beide ploegen veel belangen dus, getuige ook de goed gevulde sporthal in Vrienzenveen.

Om precies 19:30 uur floot het goed leidende scheidsrechters koppel Kamphuis en Meetsma voor het begin van de wedstrijd. Het vele meegereisde AVO publiek zag AVO op voorsprong komen 0-1. De eerste minuten bleven de doelpunten duur. Het was AVO dat het beste van het spel had en steeds de voorsprong nam. Via 3-3 werd het 3-5. Amicitia bleef bij en hoewel AVO het initiatief had, kon het Amicitia niet van zich afschudden. Bij 5-8 liet Amicitia haar tanden zien en bleef knokken. AVO had het aanvallend lastig in de afronding. Amicitia kwam terug tot 8-8. Er waren nog 8 minuten te spelen tot de pauze. Bij 9-8 nam Amicitia voor het eerst in de wedstrijd de voorsprong. Via 9-9 werd de ruststand door Amicitia gezet op 10-9. De tweede helft begon direct met een doelpunt voor AVO. 10-10. Het ging gelijk op en er ontpopte zich een spannende wedstrijd. Het bleef stuivertje wisselen. 11-11, 12-12 en 13-13. AVO was niet van plan om te verliezen vandaag en maakte 13-15. Amicitia scoorde tegen 14-15. Na de 15-15 was he weer AVO dat tweemaal scoorde 15-17. Er waren nog 5 minuten te spelen en AVO gooide door twee goals de wedstrijd definitief op slot. 15-19. Amicitia had het laatste wapenfeit zodat de scheidsrechter affloot bij een stand van 18-20. Een knappe overwinning van AVO.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp: “Amicitia uit is voor ons altijd een lastige wedstrijd. Dat zag je in de eerste helft ook, in het begin waren de doelpunten duur en maakten wij teveel individuele fouten. Dan heb je wel het beste van het spel en het initiatief in de wedstrijd, maar kom je gewoon door die fouten niet los van Amicitia. En dan blijkt het een taaie ploeg. Dat wisten we. Uiteindelijk win je op het eind vrij gemakkelijk, maar we moeten nog de stap maken om de wedstrijd eerder naar ons toe te trekken. We zijn blij met de punten. Zeker gezien de ranglijst op dit moment is het goed om hier te winnen. Net als tegen ASVD zijn dit belangrijke punten. We willen ons graag zo snel mogelijk veilig spelen en dan naar boven kijken. We zijn er nog lang niet en moeten nu tegen de nummer 1 en 2 uit de poule. Die wedstrijden win je niet even. Dus we zijn blij dat deze punten binnen zijn. We gaan ons nu voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Unitas, die dit seizoen nog niet hebben verloren. Uit naar de koploper, dat vinden we altijd mooie wedstrijden.”

VOLGENDE WEEK SPEELT DE AVO SELECTIE WEDEROM EEN LASTIGE UITWEDSTRIJD. AVO 2 NEEMT HET IN ZWOLLE OP TEGEN KOPLOPER SPARTA ZWOLLE 2. START 17:30 UUR.

AVO 1 SPEELT OM 20:20 UUR IN HARDERWIJK TEGEN KOPLOPER UNITAS! KOMT ALLEN! DE SELECTIE KAN UW STEUN GEBRUIKEN!