De trein die AVO 3 heet dendert voort!

Home Nieuws De trein die AVO 3 heet dendert voort!

Na 2 speelronden in de reserve 2e klasse A waren KZ 4, Swift (A) 2 en AVO 3 nog ongeslagen. Vandaag stond de wedstrijd tussen AVO 3 en Swift 2 op het programma.

Na de warming up van de onzen en de gasten uit Amsterdam, bleek de scheidsrechter van dienst in geen velden of wegen te bekennen. Gelukkig was Teun Jan Kootstra aanwezig en onder zijn leiding werd er een kwartiertje later gestart dan gepland.

Met regen, maar zonder wind begonnen de Assenaren voortvarend, het publiek (wat ondanks de regen in grote getale aanwezig was) zag AVO 3 in de eerste aanval direct op 1-0 komen. De Amsterdammers gaven veel druk in het buitenveld maar hier ging de thuisploeg prima mee om. Ondanks het uitblijven van heel veel treffers was de 1e helft een aantrekkelijke, via tussenstanden van 4-2 en 6-3 werd de rust bereikt met een terechte 7-5 voorsprong.

Verdedigend was er veel controle en aanvallend was het spel ook dik in orde, in de 2e helft werd deze lijn door getrokken. Het baltempo lag lekker hoog in de aanval en de juiste spelers werden op de juiste momenten uitgespeeld. Langzaam maar zeker liep AVO 3 weg van haar opponent en in de eindfase werd de score nog behoorlijk opgevoerd. Na het laatste fluitsignaal stond er dan een wellicht iets geflatteerde maar zeker terechte 16-9 eindstand op het scorebord.

Na 3 wedstrijden staan nu KZ 4 en AVO 3 gezamenlijk aan kop, waarbij het doelsaldo van KZ 4 wel behoorlijk ruimer is dan die van AVO 3.

Aanstaand weekend mogen we op zaterdag spelen, we gaan dan op bezoek bij het onbekende De Meeuwen 3 om 15.30 uur in Putten.