Doelpunten waren duur, toch overwinning voor AVO E2

Home Nieuws Doelpunten waren duur, toch overwinning voor AVO E2

Zaterdag 27 januari stond voor AVO E2 een uitwedstrijd tegen het Groninger Nic./John Schokker Makelaardij E1 op het programma. Deze keer hoefden spelers, coach en supporters niet in alle vroegte op te staan, want de wedstrijd begon pas om 10 over 12. Ruim een half uur van tevoren liepen Cas, Iris, Karsten, Loïs P en Loïs W al gehuld in wedstrijdtenue te popelen om te beginnen. Eerst moest er echter nog een tweede helft (op groot veld) worden gespeeld van een andere wedstrijd, dus eerst nog maar een teambespreking in de kleedkamer.
Na lang wachten kon eindelijk de wedstrijd beginnen met in het veld Cas, Iris (aanvoerder), Karsten en Loïs W. Loïs P bleef het eerste kwart op de bank. In het begin werd er door beide teams wat behoudend gespeeld en kwam niemand tot scoren. Wel waren er enkele leuke acties en enkele doelpogingen. Het duurde tot halverwege dit eerste kwart voordat het eerste doelpunt viel. Via een mooie doorloopbal zette Cas AVO op een 0-1 voorsprong. Even later wist Nic de stand weer op 1-1 gelijk te brengen. Het begon bij AVO wat beter te lopen en via een doelpunt van Loïs W kwam AVO weer op voorsprong: 1-2. Ondanks het betere spel bleef verder scoren uit tot 8 seconden voor tijd. Iris kreeg op de middellijn de bal en zag geen directe afspeelmogelijkheid en zag ook niet de laatste seconden op de klok. Na een “Schiet maar” vanaf de tribune volgde ze deze raad op en scoorde prachtig 1-3.
Voor het tweede kwart ging Cas naar de bank en kwam Loïs P in het veld. Na een minuut spelen verkleinde Nic de achterstand tot 2-3, maar direct sloeg AVO terug. Iris ving na een doelpoging van AVO de bal af en scoorde direct 2-4. Nic gaf alles wat het had en was dit kwart AVO scorend de baas. De bal ging zelfs nog 4 keer door de AVO-korf. Ook AVO kreeg nog de nodige kansen, maar het lukte alleen Karsten om tussendoor nog een doelpunt mee te pikken. Hierdoor werd de rust bereikt met een 6-5 voorsprong voor Nic.
Voor de tweede helft kwam Cas weer in het veld en ging Karsten naar de bank. AVO had in de rust kennelijk weer volop energie opgedaan en ging er als vanouds fanatiek tegenaan. De ene aanval na de andere werd afwisselend opgezet via mooie combinaties of lange ballen. Na zo’n 3 minuten spelen wist Loïs W uit deze aanvallen 2 keer vlot achter elkaar te scoren en AVO weer op een 6-7 voorsprong te zetten. Een paar minuten later maakte dezelfde Loïs er via een doorloopbal zelfs 6-8 van. Het was niet alleen AVO dat aanviel. Ook Nic zette vele aanvallen op, maar deze werden door geweldig verdedigingswerk van AVO steeds weer afgeslagen. In de laatste minuut lukte het AVO nog wel een keer om door de Nic-verdediging heen te breken. Cas onderschepte een afvallende bal en zette deze direct om in een doelpunt en zette AVO hiermee op een 6-9 voorsprong.
Voor het laatste kwart van de wedstrijd ging Loïs W naar de bank en kwam Karsten weer in het veld. In dit kwart lukte het AVO ondanks diverse doelpogingen niet meer om tot scoren te komen. Gewoon domme pech bij alle pogingen: alles net niet. Maar als je zelf niet scoort terwijl je voorstaat, moet je zorgen dat je tegenstander ook niet scoort. Hierin slaagde ons team met vlag en wimpel. Er werd op een geweldige manier verdedigd en terwijl de minuten op de klok wegtikten kwam de overwinning steeds dichter bij en steeg vooral op de tribune de spanning tot grote hoogte. Ook Nic kwam niet meer tot scoren, zodat deze spannende wedstrijd eindigde in een 6-9 overwinning voor AVO E2.
De afsluitende strafworpenserie werd na alle inspanning in de wedstrijd helaas verloren. Hier scoorde Nic 5 keer en AVO via doelpunten van achtereenvolgens Loïs P, Loïs W, Loïs W en Iris slechts 4 keer. Jammer, maar je kunt ook niet alles hebben.