Hanke Scheepstra-Bos en Harm Jan Scheepstra krijgen Koninklijke onderscheiding!

Home Nieuws Hanke Scheepstra-Bos en Harm Jan Scheepstra krijgen Koninklijke onderscheiding!

Het heeft de Koning behaagd.

Op vrijdag 24 april 2020 zijn onze Leden van Verdienste Hanke Scheepstra-Bos en Harm Jan Scheepstra bij Koninklijk Besluit benoemd tot leden in de orde van Oranje-Nassau.

In verband met het Corona virus is de huldiging iets anders verlopen dan normaal. Geen ontvangst op het stadhuis, maar een telefoontje van burgemeester Out waarin het besluit ismeegedeeld.

In januari 2019 heeft het bestuur van AVO besloten om Harm Jan voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Dit gaat zeer grondig en dus niet over een nacht ijs. In juli 2019 is de definitieve aanmelding geaccepteerd en in februari 2020 kregen we de bevestiging.

Harm Jan en Hanke hebben veel gedaan. Destijds voor kv ASKO en nu kv AVO gedaan. Een Lid van Verdienste word je ook niet zomaar. Hanke was jaren secretaris van Asko en Harm Jan heeft in vele functies zijn waarde voor de vereniging bewezen. Harm Jan kom je overal tegen waar iets gedaan moet worden. In bestuurlijke kwesties en in de uitvoering zelf. Van bestuurslid tot jarenlang lid van de promotie vereniging. Bij de bloemenactie en bij de sinterklaasverlotingen. Ook als teamco├Ârdinator bij de selectie heeft Harm Jan vele jaren de selectie bevrijd van de randzaken omtrent de wedstrijden en ontvangst van de scheidsrechters.

In dec 2019 kwamen wij er achter, dat niet alleen wij een aanvraag hadden gedaan, maar ook het bestuur van de Stichting Odd Fellows, gehuisvest aan de Hendrik de Ruiterstraat te Assen. Zij hadden voor zowel Harm Jan als Hanke een aanvraag ingediend. Beiden zetten zich ook al jarenlang belangeloos in voor dezestichting. Zowel bestuurlijk als uitvoerend.

Het Corona virus heeft helaas de geplande festiviteiten gedwarsboomd. Die zullen op een later tijdstip moeten plaatsvinden.

Als bestuur en vereniging feliciteren wij Hanke en Harm Jan van harte met de Koninklijke onderscheiding!