Hoofdmacht begint nieuwe seizoen met een overwinning

Home Nieuws Hoofdmacht begint nieuwe seizoen met een overwinning

Het zaalseizoen vond afgelopen weekend eindelijk doorgang en er kon, gezien de maatregelen, gewoon nog gespeeld worden. Het zal wellicht de laatste van dit jaar kunnen zijn, maar er was AVO alles aan gelegen de punten te pakken. Het dak zit er op en dat geeft de selectie van AVO vanuit historie altijd een extra boost. AVO 2 had gelijk een vrij weekend. Ze zitten met zeven ploegen in een poule.

AVO reisde met de voltallige selectie af naar K.V. Drachten. Drachten is een lastige ploeg met veel strijd en passie. Op het veld wonnen de onzen nog van ze, maar uit spelen in de zaal bij Drachten zijn hele andere wedstrijden. Drachten had een prima livestream opgebouwd zodat de supporters van beide ploegen de wedstrijd thuis kon aanschouwen.

Om precies 19:30 uur floot het prima fluitende scheidsrechters duo Metz en Van Bentum voor de start van de wedstrijd. De eerste vijf minuten waren voor de verdedigingsvakken van beide ploegen. Het resulteerde in een 0-0 alvorens Drachten in de 6de minuut tekende voor 1-0. AVO bleef goed verdedigen en kwam langzaam aanvallend ook tot betere kansen. Na een kwart wedstrijd was de stand 2-5 in het voordeel van de Assenaren. Het tweede kwart voor rust ging AVO stug door met scoren. Drachten had moeite om onder de druk van de Assenaren uit te komen. Ruststand 5-10 in het voordeel van AVO.

De tweede helft begon AVO met balverlies en het was direct Drachten dat tot scoren kwam. Het werd een vermakelijk kwart waarin Drachten niet de strijd aanging en niet dacht aan opgeven. Met nog een kwart op de klok was de stand 9-15. AVO wist daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken en met nog 10 minuten te gaan was het 10-21 in het voordeel van de Assenaren. AVO speelde wedstrijd uit en Drachten maakte nog een aantal fraaie treffers. Eindstand 14-23.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Het was voor ons belangrijk om de eerste wedstrijd gewoon goed te spelen. Als je dan in een uitwedstrijd tegen Drachten dit resultaat haalt is natuurlijk klasse. We waren vandaag op de afspraak. Aanvallend nog wel wat foutjes, maar daar trainen we op. We hebben door de corona maatregelen gezegd tegen onze ploeg, dat we voor deze wedstrijd nu 2,5 jaar aan het trainen zijn. We hebben geen fatsoenlijk zaalseizoen gehad. Iedereen was er op gebrand om goed te zijn, en te laten zien dat er iets gebeurd in de ploeg, zodra we in een zaal staan. We zijn trots op al onze spelers. We staan daar met de complete selectie, iedereen weet wat er verwacht wordt en iedereen gaat er voor. Nu gaan we kijken hoe het zich de aankomende weken ontwikkeld qua corona. Blijf gezond en wij zullen er klaar voor zijn als we weer mogen spelen.”