Home Nieuws Geen categorie Hoofdmacht geeft gas tegen koploper, maar trekt aan het kortste eind! AVO 2 op titelkoers!

Afgelopen weekend nam de selectie van AVO het op tegen 2 clubs uit het Groninger land. Beide wedstrijden waren live op de stream te volgen. AVO 2 ligt op koers voor het kampioenschap in de reserve eerste klasse. AVO 1 heeft het moeilijk in de landelijke Overgangsklasse. Er wordt elke week steeds beter gekorfbald maar er zijn nog geen punten gehaald. De laatste 4 wedstrijden werden steeds met 1 of 2 punten verschil verloren.

De Parabool 2 – AVO 2 was een wedstrijd die gedurende de eerste helft redelijk gelijk opging. Voor rust had AVO een klein gaatje. Na rust was AVO heer en meester en bouwde de voorsprong uit. Uiteindelijk resulteerde dat in een eindstand van 15-24 in het voordeel van AVO 2.

Om precies 18:30 uur floot het scheidsrechterskoppel De Vries en Van Veen voor het begin van de wedstrijd. AVO begon onwennig en kwam 2-0 achter. Na een kwart spelen was de stand 2-2. De doelpunten waren aan beide kanten duur. In het tweede gedeelte voor de rust was het AVO die de touwtjes in handen had. Maar doordat er veel moeite gedaan moest worden om een goal te maken stond er in de rust een schamele 6-6 op het scorebord.

De tweede helft van de wedstrijd begon met twee goals voor AVO 6-8. Nic. scoorde direct bij en er ontstond een wedstrijd waarin de scores om en om gingen. Na een kwartier in de tweede helft was het 10-10. De Nic goals kwamen voornamelijk uit standaardsituaties. Nic. bracht de scheidsrechter veelal aan het wankelen door die momenten op te zoeken. AVO moest het uit het spel halen. In het tweede gedeelte van de tweede helft was het Nic dat steeds de voorsprong pakte. AVO liet Nic niet weglopen en sloop elke keer dichterbij. Op het einde was er toch het gaatje van 2 en kwam AVO tijd tekort om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 18-17 in het voordeel van de Groningers.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Prima wedstrijd gespeeld. Verdedigend haalden we hun speerpunten uit de wedstrijd. We waren niet even gelukkig met de vrije ballen die we tegen kregen. Nic. zocht dat slim op. Uiteindelijk moeten wij heel veel moeite doen voor het maken van een goal. Dat breekt ons in zulke wedstrijden op. We hebben veel goede dingen gezien en zijn op de goede weg. Met dit niveau komen de punten vanzelf en gaan we nog verrassen. We kijken uit naar het zaalseizoen en hopen deze ondanks corona te kunnen spelen. Wat ook even gezegd kan worden, is dat we heel veel steun hebben uit de club. Voor en na elke wedstrijd staan onze telefoons roodgloeiend. Het is mooi dat het publiek meeleeft en ons niet laat vallen. We hebben een prima selectie. Het tweede staat bovenaan en het eerste laat goed korfbal zien. De punten komen daar wel.”

VOLGENDE WEEK SPELEN AVO 1 & 2 WEER EEN THUISWEDSTRIJD. TEGENSTANDER IS HET ALTIJD LASTIGE EN ZEER ERVAREN OWK 1 & 2 UIT OOSTWOLD. AVO 2 START OM 15:30 UUR EN AVO 1 START OM 17:00 UUR! MEER INFO OVER EEN LIVESTREAM VOLGT VIA DE SITE!

Foto’s: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie