Hoofdmacht haalt punt in thriller en is veilig! AVO 2 wint van koploper!

Home Nieuws Hoofdmacht haalt punt in thriller en is veilig! AVO 2 wint van koploper!

Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd voor de selectie van AVO op het programma. Daar waar de Marsdijkhal niet beschikbaar was, werden de wedstrijden gespeeld in De Kloosterveste. De sporthal zat gevuld met voornamelijk AVO supporters die in grote getalen de ploegen kwamen steunen. AVO ontving Nic. 1 en Nic. 3. Voor AVO 1 was het zaak om de vieze smaak van de uitwedstrijd in Groningen weg te spoelen, terwijl er voor Nic. alleen een overwinning telde. AVO 1 kon zich bij een overwinning of gelijkspel veilig spelen. Nic. deed mee om het kampioenschap en wilde absoluut geen schade in Assen oplopen. Voor AVO 2 was het tegen koploper Nic. 3 zaak om te winnen en hierdoor uitzicht te houden op de titel.

AVO 2 begon prima aan de wedstrijd. Nic. had geen antwoord op de tactiek van de jongelingen van AVO. AVO 2 speelde zelfverzekerd en ging voor elke bal. De speerpunten van Nic. 3 werden vakkundig aan de ketting gelegd. De voorsprong in de rust werd in de tweede helft uitstekend behouden en uitgebouwd. Nic. kwam op het laatst qua afronding wat dichter bij, maar het mocht niet meer baten. Eindstand 20-16. Een uitstekende overwinning voor AVO 2.

De wedstrijd van AVO 1  tegen Nic. 1 stond onder leiding van het gelegenheid duo Bruining en De Vries. In een bijna uitverkochte sporthal Kloosterveste startte de wedstrijd om 19:10 uur. AVO kwam op 1-0 maar al snel trok Nic. de stand gelijk. Het was AVO dat brutaal de voorsprong nam en liet zien dat het vandaag er alles aan ging doen om klasse behoud veilig te stellen. 3-1. Tot 7-6 ging het gelijk op en de spanning zat in de wedstrijd. Het was Nic. dat met 4 scores op rij een run maakte. 8-10. AVO raakte niet in paniek en bleef in de focus spelen waardoor het weer tot 11-11 kwam. Via 13-13 was het in de laatste seconde een flinke en knappe afstandsgoal die de ruststand van 13-14 bepaalde.

De tweede helft begon gelijk met 3 goals op rij van Nic. AVO speelde niet slecht, maar Nic. was zuiverde in de afronding. 13-17. AVO deed wat terug maar kon niet voorkomen dat Nic. wederom 3 goals maakte. 14-20. Bij 15-21 was het de beurt aan AVO dat bleef volharden en nimmer opgaf. 4 goals oprij brachten AVO terug in de wedstrijd en het publiek ging er goed voor zitten. 19-21. Nic. scoorde gelijk en er waren inmiddels nog 5 minuten zuivere speeltijd te spelen. Bij 20-23 leek AVO verslagen maar de jonge Assenaren gaven niet op. AVO bleef knokken en maakte 3 goals op rij. 23-23 en nog 30 seconden op de klok. Nic kreeg een strafworp, maar miste. Nog 8 seconden en AVO kreeg de bal in de aanval. Ook toen kon er een strafworp gegeven worden, maar het pakte anders uit.

Eindstand 23-23.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “We hebben vandaag prima in de opdracht gespeeld. We hebben laten zien dat we een goed scorende ploeg onder de 25 goals kunnen houden. Aanvallend moeten we nog wat scherper worden op de korte kans. Nic was in de fase na rust de betere. Wij hadden daar moeite om mee te scoren hen. Gelukkig konden we volharden en bleven we knokken. We gaven nooit op. De laatste 30 seconden van de wedstrijd waren inderdaad om te snijden. Ik heb de beelden terug gezien en tja, laten we het er op houden dat een gelijkspel een prima resultaat is. We handhaven ons hiermee in de Overgangsklasse en kunnen met onze ploeg verder ontwikkelen. Ontwikkeling is belangrijk en daardoor gaan voor de volle 100% door. Meters maken en zorgen dat we de aankomende wedstrijden ook punten gaan pakken. Ik denk dat het publiek vandaag de grote winnaar was. We zijn erg blij met zoveel steun! We rekenen de laatste thuiswedstrijd op 23 maart wederom op een volle hal. We zullen dan alles weer uit de kast halen om het zaalseizoen in stijl voor ons thuispubliek af te sluiten.”

OP ZATERDAG 16 MAART A.S. SPEELT DE SELECTIE EEN UITWEDSTRIJD TEGEN DE SELECTIE VAN K.V. HEERENVEEN. AVO 2 ZET OM 19:10 UUR DE TITELRACE VOORT! OM 20:20 UUR IS HET AVO 1 DIE DE DEGENS KRUIST MET K.V. HEERENVEEN 1. KOMT ALLEN! DE SELECTIE KAN UW STEUN GOED GEBRUIKEN!

Team van de week: alle AVO F-jeugd

Foto’s: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie