Hoofdmacht handhaaft zich in overgangsklasse!!!!

Home Nieuws Hoofdmacht handhaaft zich in overgangsklasse!!!!

Afgelopen zaterdag stond voor AVO de wedstrijd tegen Sparta Zwolle op het programma. AVO 2 moest het om des keizers baard opnemen tegen SCO 3. Voor AVO 1 was dit de wedstrijd om zich te handhaven in de Overgangsklasse. Er moest gewonnen worden van de zaalkampioen in de Overgangsklasse (Sparta promoveerde in de zaal naar de Hoofdklasse) om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving. Dit met de gedachte dat concurrent Dos Kampen in de derby tegen Wit-Blauw Kampen het onderspit zou delven. De belangen voor Wit-Blauw waren groter en ze deden niet voor niks mee om de titel.

De wedstrijd van AVO 2 in Oldeholtpade ging letterlijk en figuurlijk nergens meer over. Ook dit soort wedstrijden moeten natuurlijk nog gespeeld worden. Eindstand 24-16 in het voordeel van de Friezen.

De wedstrijd van AVO 1 tegen Sparta Zwolle 1 stond onder leiding van het uitstekend fluitende scheidsrechters duo Rob Meiling en Bastiaan Kelly. Om precies 15:30 uur floot scheidsrechter Meiling voor het begin van de wedstrijd. AVO liet zien dat het nog niet klaar is in de Overgangsklasse en nam direct de voorsprong 0-1. Sparta Zwolle gaf gas en nam de voorsprong 1-2. Onder aanvoering van het vele afgereisde AVO publiek scoorde AVO vier maal op rij. Via scores om en om liep AVO uit naar 5-9. Bij 6-11 verloor AVO de controle over de wedstrijd en liet Sparta Zwolle zien dat ze AVO niet wilden laten winnen vandaag. Via een aantal knappe goals kwamen ze vlak voor rust helemaal terug in de wedstrijd. De ruststand 10-11.

In de rust moest AVO even bijkomen van de schrik. Maar direct na rust ging het door waar AVO het eerste deel van de eerste helft gebleven was. AVO scoorde 2 maal. 10-13. Via 12-15 werd het 12-16 en AVO behield via om en om scores de 4 doelpunten verschil. 15-19. In de laatste seconden van de wedstrijd maakte AVO de 15-20 en floot scheidrechter Meiling af voor het einde. Eindstand 15-20. Het was even wachten op de uitslag in Kampen maar al snel bleek dat Wit Blauw ruim voorstond en de wedstrijd bijna was afgelopen. AVO handhaaft zich hiermee knap in de Overgangsklasse.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Dit is hartstikke mooi, we hebben er vandaag ook weer met zijn allen keihard voor moeten knokken. Het is  goed om te zien dat zoveel mensen uit Assen naar Zwolle zijn gekomen om onze spelers te ondersteunen. Gezien de opbouw van het seizoen hebben we het prima gedaan. Er is niks gestolen, we hebben hard gewerkt en dat zie je terug binnen de lijnen. We gaan nu weer verder en richten ons op volgend jaar. We zijn een ploeg in opbouw en we gaan er alles aan doen om er volgend jaar weer te staan en deze lijn door te zetten. Voor nu zijn we hartstikke blij en trots op onze groep dat het (weer) gelukt is.”