Hoofdmacht kan eerste helft bijblijven maar verliest, AVO 2 wint in Groningen!

Home Nieuws Hoofdmacht kan eerste helft bijblijven maar verliest, AVO 2 wint in Groningen!

Afgelopen zaterdag 29 september stond voor de selectie van AVO de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. AVO 1 moest in Heerenveen aantreden tegen koploper KV Heerenveen 1. AVO 2 ging naar Groningen om de degens met Nic. 4 te kruizen.

AVO 1 maakt een transitie door waarbij het qua uitslagen nog niet echt mee zit. De eerste drie wedstrijden gingen verloren. Wedstrijd nummer 4 was uit bij de koploper, KV Heerenveen stond niet voor niets ongeslagen bovenaan bleek na deze wedstrijd.

AVO 2 speelde in Groningen een goede wedstrijd. AVO 2 speelt met ongeveer de helft jonge senioren  aangevuld met junioren van vorig jaar. Ook bij dit team staat ontwikkeling voorop. AVO nam in Groningen tegen het ervaren Nic. de leiding in de wedstrijd en gaf deze niet meer weg. De tweede overwinning voor AVO 2 kon ook niet meer misgaan. De wedstrijd werd met 13-17 gewonnen. Een mooi resultaat voor AVO 2, dat zich steeds meer profileert als team dat bovenin mee gaat draaien.

In Heerenveen was het om 15:30 uur de beurt aan de hoofdmacht. AVO trof bij Heerenveen een aantal ex korfbal league kampioenen en wist dat het direct aan de bak moest. AVO had de afgelopen wedstrijden moeite met de eerste 10 minuten. Het wederom veelvuldig gekomen AVO publiek ging er eens goed voor zitten. Om precies 15:30 uur floot het scheidsrechters koppel uit Leiden, Van Alphen en Siblesz, voor het begin van de wedstrijd. AVO was in tegenstelling tot de wedstrijden er voor direct “op de afspraak”. De verdedigende rebound werd een aantal keer gewonnen en aanvallend zag het er gewoon prima uit. AVO nam brutaal de leiding 0-1. Heerenveen schoot met scherp en nam de voorsprong 2-1. AVO weerde zich kranig en kwam op 2-2. Het ging de gehele eerste helft gelijk op. Tien minuten voor de rust was het 7-6 in het voordeel van de thuisploeg. AVO verslapte iets aanvallend. KV Heerenveen liet zien waarom ze bovenaan staan en schoten van verre afstand een paar knappe ballen. 11-7 rust.

Na rust pakte AVO in de eerste aanval direct de goal. 11-8. Hierna scoorde Heerenveen, maar weer was het AVO dat scoorde. 12-9. Er waren 5 minuten in de tweede helft gespeeld. KV Heerenveen schoot vanaf dat moment 4 ballen raak en kreeg 2 strafworpen mee van scheidsrechter Van Alphen. AVO probeerde in de aanval tot scoren te komen maar de machine stokte. De jongelingen konden aanvallend gedurende 10 minuten in de score niet laten zien wat in de eerste helft prima lukte. AVO scoorde nog 1x en KV Heerenveen liep uit naar een 19-10 tussenstand. AVO herpakte zich aanvallend weer. De laatste fase werd er met Heerenveen mee gescoord en bleven de jongelingen strijden voor elk punt. AVO was niet bij machte om in die fase de aanvallende individuele kwaliteiten van Heerenveen te stoppen. Eindstand 28-15.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Vandaag hebben we een prima eerste 25 minuten gezien. Daarna was de koek op. We konden het in concentratie niet volhouden tegen deze spelers van Heerenveen. Hierdoor ga je i.p.v. 2 verschil met 4 verschil rusten. In het begin van de tweede helft pakken we het weer prima op. In de tussenfase na rust zag je gewoon de kwaliteit van Heerenveen. Dan schieten ze elke aanval een goal. Dat kunnen wij nog niet. Onze spelers hebben gewoon weer tot het eind geknokt. We moeten realistisch zijn, dit is eigenlijk de eerste wedstrijd die we echt op kwaliteit hebben verloren. Er is altijd ruimte voor groei en verbetering. In de voorgaande wedstrijden had, beter worden en beter doen geresulteerd in beter resultaat qua uitslag. Daar was vandaag geen sprake van. Heerenveen overklaste ons in sommige fases gewoon. Het is goed dat we ook dit meemaken, we kunnen ook individueel weer leren van deze tegenstander. We gaan aankomende week weer keihard trainen en bezig met beter worden. Het doet de ploeg goed om te zien dat ook vandaag weer veel mensen ons achterna rijden. We boeken wekelijks vooruitgang en gaan dat binnenkort omzetten in punten pakken!”

VOLGENDE WEEK ZATERDAG 6 OKTOBER SPEELT DE SELECTIE VAN AVO WEER EEN THUISWEDSTRIJD! OM 14:10 UUR START HET TWEEDE TEGEN AMICITIA 2.

OM 15:30 SPEELT AVO 1 TEGEN AMICITIA 1. BEIDE PLOEGEN KUNNEN UW STEUN GOED GEBRUIKEN!

Archief foto: Roelof Daalmeijer / RODA-fotografie