Hoofdmacht kan goede reeks niet voortzetten! AVO 2 pakt de volle punten!

Home Nieuws Hoofdmacht kan goede reeks niet voortzetten! AVO 2 pakt de volle punten!

Afgelopen weekend stond er weer een uitwedstrijd voor de selectie van AVO Assen op het programma. AVO 1 ging in Wageningen op bezoek bij de plaatselijke KV. KV Wageningen deed tot vorige week mee om de titel in de Hoofdklasse. De ambitieuze vereniging eindigt als tweede in de poule.  AVO 2 moest het opnemen in en tegen het ervaren Heerenveen 3.

AVO 2 speelde tegen Heerenveen 3 een prima eerste helft. De ploegen gingen gelijk op en AVO had tegen de rust meer het initiatief. Na rust gaf AVO 2 niet op. Eindstand 14-17. Een knappe overwinning, waarmee AVO 2 op plek twee in de Overgangsklasse staat.

Om 21:00 uur, het liep allemaal wat uit in Wageningen, floot het scheidsrechter duo Schippers en De Wilde voor de start van de wedstrijd Wageningen 1 – AVO 1. Beide ploegen waren in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Na 12,5 minuut spelen stond er een stand van 9-7 op het scorebord. Het beloofde een doelpuntrijk festijn te worden. Het tweede kwart voor rust was even aantrekkelijk als het eerste. AVO bleef Wageningen op de hielen zitten en liet zien dat het ondanks de stand op de ranglijst, geenszins dacht aan opgeven. Wageningen scoorde mee en het resulteerde in een ruststand van 14-13 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon direct scherp. AVO bleef wedstrijd maken en met nog 12,5 minuut te spelen was het 16-15. AVO kwam langs zij en pakte de voorsprong 16-17. Het was echter het ervaren Wageningen die met een aantal wissels de wedstrijd naar zich toe trok. AVO bleef verdedigend stand houden. Aanvallend stokte het op het laatst. Eindstand 23-21.

Coaches Maarten Eusterbrock en Harold Veldkamp hebben we gevraagd naar hun zienswijze: “Ja, leuke wedstrijd was dit weer. Mooi dat we blijven gaan met elkaar. We leren elke week en maken het de ploegen waar we in het begin erg makkelijk van verloren nu een stuk moeilijker. Iedereen heeft daarin stappen gemaakt. Het is de laatste uitwedstrijd voor ons. Zaterdag sluiten we ons avontuur af in de Marsdijkhal. We zullen dan nog een keer alles moeten geven.”

Aankomende zaterdag spelen AVO 1 en AVO 2 de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. AVO 2 start om 16:45 uur tegen Unitas 3. AVO 1 begint om 18:40 uur tegen het Scheveningse KVS.